Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Can't change sample rate in Core Audio Manager (http://duc.avid.com/showthread.php?t=362060)

freakhouse 12-18-2014 03:35 PM

Can't change sample rate in Core Audio Manager
 
I've got a HDX rig. When I go into Core Audio Manager the sample rate is set to 44.1 and everything else is grayed out. I want to set it to 48k. I've tried trashing my prefs but that did nothing.

Top Jimmy 12-18-2014 04:47 PM

Re: Can't change sample rate in Core Audio Manager
 
Is the Avid CoreAudio manager still installed with Pro Tools? If so, use it. If not, then open pro tools and create a new session at 48K. Quit pro tools. Your interface should still be at 48k.

freakhouse 12-18-2014 05:01 PM

Re: Can't change sample rate in Core Audio Manager
 
Thanks for your help! Yes, Avid CoreAudio manager is still installed. I'm running 10.3.9 I tried your suggestion and it stuck on 48k when I left the session. Definitely a good workaround. If I go back into CoreAudio manager it sets back to 44.1 and everything is still grayed out. Is CAM worthless now for changing sample rates?

Top Jimmy 12-18-2014 05:56 PM

Re: Can't change sample rate in Core Audio Manager
 
Are you using the Avid interface as your default Mac OS audio device? If so, you shouldn't be. Change the Mac back to onboard and see what difference that makes.


All times are GMT -7. The time now is 12:14 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com