Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   macOS (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=92)
-   -   I Think I may be crazy..... (https://duc.avid.com/showthread.php?t=294361)

pezdudenyc 02-10-2011 09:26 AM

I Think I may be crazy.....
 
Hi Gang,
I use an M-Audio Fast Track Ultra 8r with my Macbook. PT9.0.1 is running smoothly and I use the Playback Engine pane all the tine for switching buffer settings, (I switch between small Audio projects to big Orchestra VI projects, then off to the other room and plug in to my V-Drums) so Pro Tools really gets a lot of different tasks.
Anyway - I opened an older PTLE8 project today and the buffer settings have now doubled - I usually only get 1024 as my biggest setting, but now it's reading 2048 (smallest remains at 128).
Also, the ADC option has increased to 2047 and 8191.
I am definitely NOT complaining because these settings are of course more favorable (I'm getting an almost 20% CPU drop as to be expected when switching from 1024 to 2048. Whoopee!), and if anything I post this in the hopes of learning how to replicate these settings!
This happened once before but I can't recall if it was a new project or not.
Maybe someone can shed some light.
Thank you!
M

getz76 02-10-2011 09:51 AM

Re: I Think I may be crazy.....
 
You changed your sample rate in your session.

pezdudenyc 02-10-2011 10:00 AM

Re: I Think I may be crazy.....[SOLVED]
 
Doh!!!!!
Of course of course!!!!!!! Thanks getz76 (or is it Stan?)
I actually read that about 2 weeks ago as well and didn't process it!
Thank You!
M

getz76 02-10-2011 10:30 AM

Re: I Think I may be crazy.....[SOLVED]
 
Quote:

Originally Posted by pezdudenyc (Post 1750813)
Doh!!!!!
Of course of course!!!!!!! Thanks getz76 (or is it Stan?)
I actually read that about 2 weeks ago as well and didn't process it!
Thank You!
M

You are welcome.

And yes, Stan is the muse for the username. You may be the first to associate the two in many, many years.

pezdudenyc 02-10-2011 11:07 AM

Re: I Think I may be crazy.....
 
Actually one other thing then....
If larger buffer settings become apparent on 96kHz, what about the smaller buffer size...
When I plug the V-Drums direct into PT with no interface and use the Macbook Pro only, I get a 64 buffer reading.....Presumably I'd have to upgrade to a FW interface to get this? 64 really is great when I'm just tracking my V-Drums.

Thanks again (stan :-))


All times are GMT -7. The time now is 02:10 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com