Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Digi002 unit crashes and makes clicking sounds! (https://duc.avid.com/showthread.php?t=154739)

RayUSA 12-13-2005 02:36 PM

Digi002 unit crashes and makes clicking sounds!
 
PLEASE HELP! My Digi002 will often suddenly stop working, like it crashes and then won't turn on again, even if I power down, unplug the cord, plug in, and turn it on again. It also makes clicking noises and sometimes get stuck in "Validating..." mode, other times it just stays blank as my computer says "Unable to communicate with Digi002." Nothing traumatic has ever happened to the unit. It is kept in safe, dry, clean, smoke-free environment in my home studio. I run ProTools LE 6.9.2 on a PowerMac G5 Dual 2.5 Ghz with 1.5 GB or ram. I haven't even used it that much yet.

Sometimes when the 002 unit is blanking out and clicking, it will somtimes temporarily fix if I gently lift up the front edge of the 002 and tilt it up slightly. But then it will just crash again.

Does this sound like a wiring problem, a short somewhere? Anyone else experience this problem? How can I get this problem fixed? It's really frustrating as I can't record anything with such an unstable Digi002. I live in Bay Area and I was wondering if you can bring malfunctioning devices in to DigiDesign for service? Tech Support? You out there?

tele_player 12-13-2005 03:44 PM

Re: Digi002 unit crashes and makes clicking sounds
 
Statistically, this is probably the recurring power harness problem. It takes about 10 minutes to fix it. Contact Digidesign for a new harness, or (if you're handy) search this forum for details on how to get it working immediately.

RayUSA 12-13-2005 10:53 PM

Re: Digi002 unit crashes and makes clicking sounds
 
Thanks tele_player! I opened up the bottom of the Digi002 console, wiggled the harness and now it's working... just don't know if the problem is fixed or it's just a temporary thing. I'll contact DigiDesign about getting a new harness.


All times are GMT -7. The time now is 11:52 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com