Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   MCU Pro and PTLE8... help! (https://duc.avid.com/showthread.php?t=239429)

cwhite771 02-15-2009 09:18 PM

MCU Pro and PTLE8... help!
 
I recently picked up a Mackie MCU Pro. I'd like to use it with PTLE8, but I'm having issues. The manual tells you pretty much nothing about getting it going with the DAW and refers you to a page that doesn't exist on their site. The support page on their site seems to only cover the older version of the MCU, and the help guide for that and using PT only tells how to set it up in OS9 :mad:

Soooo, I've got this thing hooked up via USB. In the peripherals setup dialogue in PTLE, I've set it for Type:HUI; Receive from Digi002, port 3 (control); Send to: MCU Pro v3.0, port 1.

The faders and everything seem to respond as if it's working (snap to appropriate volume levels and solo/mute lights go on, etc), but nothing seems to actually *work*... ie. pushing buttons, and moving faders does nothing within the app. And, about every 10 seconds, I get a "Pro Tools is unable to communicate with HUI. Power cycle HUI and check its connections. Note: If HUI is not in use, update the peripherals dialogue to prevent further warnings." :confused:

Anyone have any experience with this or ideas/suggestions? Any help would be appreciated. Thanks in advance.
---
c

cwhite771 02-17-2009 08:21 PM

Re: MCU Pro and PTLE8... help!
 
No one is using an Mackie MCU Pro with PTLE8? Really? :confused:

Haven't heard from Mackie yet... was hoping someone could tell me I'm just doing something stupid or forgetting something.
---
c

Willbloke 02-18-2009 02:29 AM

Re: MCU Pro and PTLE8... help!
 
" Receive from Digi002, port 3 (control); Send to: MCU Pro v3.0, port 1."

There's your problem :-)

You should receive from and send to the MCU !

Got an MCU working fine under PT8 with Mac and PC .

mcurtis7 11-05-2009 06:29 AM

Re: MCU Pro and PTLE8... help!
 
I am having the same issue. First gen MCU, with 2 extenders (all on version 2.1.2), Motu midi express XT, 002 Rack, etc. It worked fine for me when i was on PT LE 7.4 and win XP 32 bit. I have recently upgraded to Win 7 32 bit and PT LE 8.01 and started getting the same message. It works for the first 7 seconds and then the message pops up.. Unable to communicate with HUI... I can then hit enter and it will work for another 7 seconds, which tells me its probably not getting that midi signal back? Have you fixed this or have any leads?


All times are GMT -7. The time now is 12:05 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com