Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-1999, 06:43 PM
asouter asouter is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Location: Camp Hill, PA 17011
Posts: 13
Default Direct Connect

Does anyone know how exactly "Direct Connect" will work? Will it be implemented as a TDM plugin similar to MOTU's "Audio Tap" that takes all audio signals directed to the Sound Manager into the plugin which can then be inserted in any channel(s) of the mixer? Perhaps it will be embedded in PT 5.0, which will simply give the Sound Manager Output as an input Option in PT? Or maybe it will more closely resemble "Rewire" and bypass the Sound Manager completely? Any ideas? Digi? Will it be able to be used in a third party squencer running under DAE? Any hope in simply developing "Rewire" for DAE? Can/will it be posted for download before PT 5.0 ships if it does not specifically require 5.0? Ideally, my vote would be "Rewire" for DAE if direct connect will not work under a third party squencer.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-1999, 07:24 PM
Digi Engineering Digi Engineering is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Berkeley, CA USA
Posts: 1,406
Default Re: Direct Connect

Direct Connect is implemented as a plug-in that connects directly into TDM bypassing Sound Manager completely.
-Mike Rockwell
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-1999, 09:20 PM
GPD GPD is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 30
Default Re: Direct Connect

A plugin which is used in an insert in the mixing board as with normal plugins? Does this mean that it will work successfully in a third party squencer such as Digital Performer when running under DAE? Does this also mean then that the software synth needs to be rewritten specifically for Direct Connect?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-1999, 09:24 AM
Digi Engineering Digi Engineering is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Berkeley, CA USA
Posts: 1,406
Default Re: Direct Connect

Yes it acts as an insert so it should work with other DAE apps. Yes synths need to be specifically written to take advantage of it. As far as I know all of the major host synth vendors have beta versions of their applications already running on Direct Connect. Most of them showed this as AES.
-Mike Rockwell
Reply With Quote
  #5  
Old 10-06-1999, 11:01 AM
GPD GPD is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 30
Default Re: Direct Connect

Does direct connect support multiple channels or only a stereo pair? Is is possible to DL a copy of the plugin now before PT 5.0 to test in a third party squencer?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-1999, 11:17 AM
GPD GPD is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 30
Default Re: Direct Connect

To the top.

Does DC support multiple channels?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-1999, 12:17 AM
Joris Vincken Joris Vincken is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Roermond Netherlands
Posts: 389
Default Re: Direct Connect

Yes, I've seen a demo of DC and it does support multiple channels. If a synth has 8 outputs you can choose in DC between 4x2 channels. So if you make 4 stereo aux inputs in PT you can use 8 seperate outputs.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Direct Connect? RGrierson Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-05-2002 09:58 AM
Anyone use Pro 52 and Direct connect? Blake Henderson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-10-2002 03:39 PM
Direct-Connect BUG? Henrik Pro Tools TDM Systems (Mac) 16 11-29-2001 01:09 PM
Direct connect? Chompers 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-14-2001 08:42 AM
Direct Connect for NT? Echo studios Pro Tools TDM Systems (Win) 1 06-29-2000 03:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com