Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2018, 03:22 PM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 179
Default 2018.3 Atmos bed (7.1.2) DSP mixer buggy on bus paths

I've just started my first score mix for an Atmos feature film, working in Atmos Bed 7.1.2 format, in PT 2018.3 (I assume it was the same for previous versions, though have not checked). I'm running a single HDX card.

The issue: .7.0.2 and .Overhead subpaths don't work correctly on internal busses (but they do work on output busses). See the video:

https://www.dropbox.com/s/2w4kj30bvp...34911.mp4?dl=0

(There's pink noise panned center overhead to a 7.1.2 bus routed into the main 7.1.2, working correctly, then it gets routed into the .7.0.2 subpath - it gets routed only to the left overhead channel, then panned to the .Overhead path - it gets routed to the L and C channels!)


Edit: Ideascale link https://protools.ideascale.com/a/dtd...a-tab-comments

And as suggested, a thread in the Post forum: http://duc.avid.com/showthread.php?t=398160
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2020.5, HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.

Last edited by Skwaidu; 03-26-2018 at 02:37 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-23-2018, 10:25 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 179
Default Re: 2018.3 Atmos bed (7.1.2) DSP mixer buggy on bus paths

Nobody working in 7.1.2 here?

BTW, is it better these days to go straight to ideascale with these, or do the forum posts still matter?
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2020.5, HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-23-2018, 10:32 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 179
Default Re: 2018.3 Atmos bed (7.1.2) DSP mixer buggy on bus paths

Ideascale submitted, FWIW

https://protools.ideascale.com/a/dtd...a-tab-comments
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2020.5, HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-23-2018, 12:24 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 948
Default Re: 2018.3 Atmos bed (7.1.2) DSP mixer buggy on bus paths

Voted. You would probably get more of a response posting in the Post & Surround forum.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #5  
Old 03-23-2018, 02:40 PM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 179
Default Re: 2018.3 Atmos bed (7.1.2) DSP mixer buggy on bus paths

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
Voted. You would probably get more of a response posting in the Post & Surround forum.
Thanks, will do.
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2020.5, HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-26-2018, 02:27 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 179
Default Re: 2018.3 Atmos bed (7.1.2) DSP mixer buggy on bus paths

Here's the post forum link http://duc.avid.com/showthread.php?t=398160
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2020.5, HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Some paths dropped, only mono and stereo paths supported" LSNY Pro Tools 12 3 08-22-2017 05:40 PM
Stereo HD Native Low Latency monitor paths are a no go with active surround paths? vieris Pro Tools 12 3 07-27-2015 06:07 PM
Question about Sub Paths and Main paths. oulablank 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-15-2009 12:15 PM
iTunes 4 and Mbox are still a bit buggy (or I'm I buggy) Pat Thrall 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-24-2003 11:01 AM
Love the 5.1.1b2 Dithered Mixer but it's buggy. Is it just me? Pat Thrall Pro Tools TDM Systems (Mac) 16 02-12-2002 01:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com