Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-21-2000, 07:21 PM
bcapps bcapps is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Norcross, GA, USA
Posts: 1
Default Digi 001 & Studio Visions Pro 4.2.2

I can't get the 001 to play audio from SVP audio tracks. My old Audiomedia III card worked fine. Digi says it's Opcode. Opcode says it's Digi. Can anyone help?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2000, 03:58 PM
Fredrics Fredrics is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Bryan, TX USA
Posts: 10
Default Re: Digi 001 & Studio Visions Pro 4.2.2

Yup. I have the same problem. I tried all of the suggestions proposed by Digidesign and so far no luck. I have the same audio failure from MOTU's Digital Performer. In both cases, DAE thinks that the audio device (the 001) is not present. ProTools 5.0LE works with the 001 so it's not a hardware failure (as in broken). Periodically, the 001 stops being recognized by ProTools and the only thing that then solves that is reinstalling ProTools, after which that software works for a while.
I'm really frustrated by tech support at Digidesign, and of course, Opcode is more or less non-existent.

Lemme know if you find a solution..
-Howard
__________________
Howard Fredrics
fredric@unix.tamu.edu
Reply With Quote
  #3  
Old 01-26-2000, 07:33 PM
MC1000000 MC1000000 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 11
Default Re: Digi 001 & Studio Visions Pro 4.2.2

I had had success with the Digi 001 and SVP versions 4.2.2 and 4.5.1.

For what it is worth, you don't need DAE to make this work. You want to use the Acadia DIO drivers.

I have not been successful with the S/PDIF inputs, but the analog I/O works fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-26-2000, 07:38 PM
MC1000000 MC1000000 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 11
Default Re: Digi 001 & Studio Visions Pro 4.2.2

I forgot to mention that you should have the latest DSI (5.0) in the System Folder/Extensions Folder.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-27-2000, 04:17 AM
bluesna bluesna is offline
Member
 
Join Date: Mar 1999
Location: Palm Springs , CA. USA
Posts: 113
Default Re: Digi 001 & Studio Visions Pro 4.2.2

hey MC, thanks for the info. Since Performer doesn't work with LE, I don't mind using Vision as I stated on it. I have 4.2, hopefully it will work. Could you explain the use of Acadia ? Or any other installation and locking up tips. Who syncs to who ?
thanks
frank
__________________
rokalias
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2000, 09:46 AM
MC1000000 MC1000000 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 11
Default Re: Digi 001 & Studio Visions Pro 4.2.2

ASIO (Audio Stream Input Output) drivers interface between the software and hardware (internal Macintosh audio system or audio card). In essence, an ASIO driver is a modular software interface via which audio data is transported. ASIO drivers are far more efficient than MacOS Sound Manager or Windows MME drivers and allow direct access to the card's functions.

The advantage of ASIO drivers to us users is that it opens up a whole range of hardware options, so you can freely pick the sound hardware that appeals most to your sensibilities and/or budget - provided it has an ASIO driver.

The SVP implementation of ASIO is in the form of Opcode's Acadia audio system. There are Acadia files on the CD optimized for the whole range of PowerPC processors. You want the Acadia file in the same folder as SVP, not in the extensions folder. fl important

To find the appropriate Acadia audio device you select the hardware set-up. A sound control panel appears with a drop-sown menu listing the installed ASIO drivers to choose from. From there, you can select sync source and access other special card setup functions.

If you are using MACOS9, there is are new Acadias that fix a "file read error" bug for SVP 4.2.x and 4.5.1 available on the Opcode website. (Prior MAC OS versions don’t need the fix)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"New" Digi 001 studio setup? PastorBrian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-19-2005 05:24 PM
studio setup for digi 001 decillis9 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-07-2004 06:12 PM
Digi 001 studio setup Eddie K. wannabe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-09-2002 01:37 AM
digi 001 studio for Hip-Hop and R&B Crelin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 32 07-17-2002 10:32 PM
MPC 2000xl studio and digi 001 GRIP22 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-16-2002 03:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com