Avid Pro Audio Community

Pro Tools 11 Information

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Avid at NAB 2014








Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2013, 03:12 AM
TonyPT TonyPT is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Kennett Square, PA
Posts: 26
Default Help - ProTools 11 - No iLok Activation - No ASC Support Code

Hello,

I am searching for the best way to obtain assistance from Avid regarding the situation I got myself into after, 1) installing Pro Tools 11 (PT11) from 10.3.5, 2) successfully using PT11, 3) uninstalling (Clean) via the Uninstaller Utility, 4) reinstalling PT11, and 5) subsequently running into no iLok activations left, and 6) no ASC support code to request help directly from Avid.

This is most likely user error on my part, however, there has be an easier way to rectify the issue.

Detailed:
1. I wanted to take advantage of the free cross-grade to PT11, so I purchased version 10, from PT8, installed PT10, without incident, all is well.

2. When PT11 was released downloaded the installer, Pro_Tools_11_0_0_Mac_79652.dmg, AIR_Creative_Collection_11_0_0_Mac_79589, Avid Plug-Ins 11.0.0 Update, and the Pro Tools 11.0 Demo Session

3. I quickly installed PT11, without uninstalling PT10.3.5. Still PT11 was working fine.

4. That was about a month ago.

5. Now, having some extra free time, I decided that I should do a clean uninstall, using the Uninstall utility, guaranteeing I uninstalled everything, and then starting fresh, with new install of PT11, thus having a peace of mind that I installed PT11 in the proper manner

6. After copying PT11 to the Applications folder, the installation instructions stated to launch PT11 and the installation would then take place

7. During the install I was asked to log into iLok to retrieve an activation. Apparently, I used my activation when I installed PT11 the first time.

So, no activation code

8. The next step was to contact Avid to determine the best course of action.

9. During my installation of "PT10" I did call PT support for some reason, and used my Avid Support Code, although the support rep stated that he wasn't going to charge my ASC.

So, I thought I would have still have an ASC.

After going to My Avid Account, I find that I have no ASC.

No iLok Activation, no ASC, thus thoroughly confused. I can't imagine that I now need to purchase Avid Support Code: Pro Tools software (LE, M-Powered, & standalone) for $39.95 to determine what I need to do get an Activation so that I can finally install PT11.

Thank you for any advice on what I need to do at this point.

Tony Ventura
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2013, 07:29 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 8,597
Default Re: Help - ProTools 11 - No iLok Activation - No ASC Support Code

You don't need a support code for help with anything to do with activation/registration, which this falls under.

You can just call them, and follow the prompts for registration/activation help.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2013, 07:53 AM
TonyPT TonyPT is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Kennett Square, PA
Posts: 26
Default Re: Help - ProTools 11 - No iLok Activation - No ASC Support Code

Thank you so much for this information. This helps a great deal.

Best regards,

Tony
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
authorized Ilok not detected, activation code used. help?! Bergandy Pro Tools 9 Discussion 3 12-16-2012 01:26 PM
Nothing on ilok / Activation Code won't work AndyWenman Pro Tools Software (Mac) 3 11-16-2012 04:18 PM
Lost iLok and Avid Support Code thesurfer85 Pro Tools 10 Discussion 0 04-02-2012 05:28 AM
I lost my activation code for my Mbox protools 8.0 program what to do? dmaskdude 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-20-2012 01:55 PM
Activation Code problems ,no support??? SandroG Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 11-14-2005 11:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com