Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-21-2013, 12:55 AM
kierkegaard kierkegaard is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Colorado
Posts: 13
Default Question on digi 002r analog outputs

Currently I have my powered monitors (Solo6 BE) connected to the Monitor Output jacks of my Digi 002r. Sounds great, and I can use the front panel volume knob to change the loudness of the monitors.

I am also using the Alt Main Analog Outputs RCA output to feed into my computer's soundcard so that I can stream my music live over the internet.

I would like to have separate streams for each output; for example, I'd like to send a muted vocal track to the monitors and an unmuted vocal track to my computer, simultaneously.

I don't believe I can do this currently, because the Alt Src outputs are mirrored from the Monitor outputs. At least, I do not see any way to differentiate these outputs in Pro Tool's I/O window.

There are two ways I could split these streams up. First, moving my powered monitors to Analogue outputs (3-8). Or second, converting two analogue TRS outputs (3-8) into one stereo 1/8" jack

Option #1:
Moving my powered monitors to another output on the digi 002r. Can I do this? Would I go into the Main Analog Outputs (1-2) or the Analog Outputs (3-8) What is the difference? I would just need to be sure that the outputs I choose do not mirror the Alt Src outputs.

My mixes are plenty loud with the monitor pot rotated only 20 degrees. I read that the other outputs on the digi002 are essentially "knob 100% up all the time." So how do I not blow out my speakers if I connect them to these outputs? I don't have any other gear, with say, a knob to control the volume of the monitors. Do I just have, for illustrative purposes, -25 dbV set on my Master Fader in Pro Tools?

Option #2:
The other option is to keep the monitors on the Main Monitors output, and use the Analog (3-8) outputs to connect to my computer soundcard. The only input I have on my computer soundcard (P9X79 WS) is one 1/8" line in jack that I am guessing is unbalanced, -10 dbV. I do not have any digital S/PDIF inputs, or anything else that might be useful. So, in this case I would be trying to connect the Digi 002r's balanced, 1/4-inch TRS analog outputs (+4 dbV) into my computer's sound card (the P9X79 WS, which has one 1/8" line in jack, and once again, I am guessing is unbalanced, -10 dbV. To get stereo, I would have to take (2) x TRS analogue outputs from the Digi 002r and convert it to a single stereo 1/8" jack. Plus, even then there is a level mismatch. What can I do for this?

To recap, I want to send different streams to my monitors and my computer, simultaneously. I'll either have to move the monitors to Analogue Outputs (3-8) with no volume pot, or somehow convert two Analogue Outputs (3-8) to one Stereo 1/8" to feed into my computer.

Kindly,
kierkegaard

Last edited by kierkegaard; 05-21-2013 at 01:16 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2013, 02:04 AM
kierkegaard kierkegaard is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Colorado
Posts: 13
Default Re: Question on digi 002r analog outputs

Is this all I need for option #2?

http://www.amazon.com/gp/redirect.ht...f%3Dpd_cp_MI_0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 003 Rack Analog Outputs (Impedance?) lowlights 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 05-02-2012 07:51 AM
Analog outputs on 002R about 12db quieter than ADAT audionerdio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-27-2009 11:51 AM
Digi 002R Analog Outputs boost low frec and more....HELP! polen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-01-2008 02:27 PM
Need more analog outputs on Digi 001... richy5150 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-24-2005 09:34 AM
Analog outputs -question lumpo ICON & C|24 1 01-29-2002 01:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com