Avid Pro Audio Community

Pro Tools 11 Information

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Avid at NAB 2014








Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2012, 06:01 AM
remute remute is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 245
Default New VST>AAX Wrapper coming

http://www.440audio.com/en/software/...r-Bytes-TransV ST/

VST to AAX wrapper
TransVST is a plugin wrapper, which transforms VST plugins into AAX Plugins.
With TransVST, you can use VST Plugins in Pro Tools 10 and higher.
TransVST runs as a standalone program which offers a luxurious plugin management and integrates any VST plugin in Pro Tools, so that it can be used as a normal AAX plugin. TransVST is already 64bit compatible and so it's ready for future Pro Tools versions. Furthermore, TransVST supports creative plugin functions like Midi Out, Sidechaining and Multi Outputs.

Features at a glance:
- Multi Output for Effects and Instruments
- Multi Input for Effects (Sidechaining)
- Midi Output
- AudioSuite support
- FXB/FXP Preset Import
- Stereo to Mono
- VST Shell support
- 64bit ready
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2012, 05:34 AM
panamajack's Avatar
panamajack panamajack is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miniappleapolis
Posts: 417
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Was this product released, or has it been discontinued?
__________________
PT10.3.7HD(Tyan s2932 [8core Shanghai 2.7GHZ] w 32GB, Win 7, SP1); PT10HD(Tyan s2892 w/10GB, Win7, SP1); PT9HD, PT8HD (Dell 690 quad Xeon 3.0, 8GB, Win7 [no SP], 192 I/O, 96 I/O), 11R (PT HD 11.0.2), Mac Pro Nehalem 2.66 Quad 8GB, OSX 10.8.4/L9.1.8, 2.64TB, G5 dual 2.3 4GB, 10.4.11/L8, dual Athlon XP, Structure, GigaGS3, Kontakt 5, Garratin, Sibelius 7, Finale, EMU, Vegas Pro 12/11/10/8, Q10, dual Opteron 4GB, XPSP3/RME HDSP9652, Aardvark, MOTU 2408 MKIII/1224/308, FX, Kurz, Gibson, Strat, ASAT
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2012, 07:33 AM
remute remute is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 245
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Quote:
Originally Posted by panamajack View Post
Was this product released, or has it been discontinued?

http://duc.avid.com/showthread.php?t=331562&page=2
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2012, 06:02 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 2,028
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

The hold is due to a licensing issue between Avid and Sugar Bytes. There is an explanation on the Sugar Bytes web page. Doesn't sound dead in the water, more like Avid wants to play ball with Sugar Bytes and they just need to get the proper permission and agreement in place.

Fingers and toes crossed!
__________________
"Rule number one in music is there are no rules in music! Rule number two is see rule number one!" Armin Van Buuren
Owner: DragonRock Productions
Dell XPS 435T/9000 Win-7 Pro 24gig RAM
Pro Tools 11.1
Interface: Focusrite Scarlette 8i6
Mackie Onyx 32-4 Mixer
JBL LSR4326 Monitors
Shure KSM27
Yamaha Motif XS8
Reason 7.1
Reaper 4.35
PTIEP 2.0
Spectrasonics Omnishpere
Nexus2
Camel Audio Alchemy 1.55
Rob Papen Predator PL
and 30+ other VI's of various sorts!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2012, 10:05 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 2,028
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Anyone from Avid know the status of this with Sugar Bytes? Would love to get this if possible.
__________________
"Rule number one in music is there are no rules in music! Rule number two is see rule number one!" Armin Van Buuren
Owner: DragonRock Productions
Dell XPS 435T/9000 Win-7 Pro 24gig RAM
Pro Tools 11.1
Interface: Focusrite Scarlette 8i6
Mackie Onyx 32-4 Mixer
JBL LSR4326 Monitors
Shure KSM27
Yamaha Motif XS8
Reason 7.1
Reaper 4.35
PTIEP 2.0
Spectrasonics Omnishpere
Nexus2
Camel Audio Alchemy 1.55
Rob Papen Predator PL
and 30+ other VI's of various sorts!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-27-2012, 07:20 AM
remute remute is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 245
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
Anyone from Avid know the status of this with Sugar Bytes? Would love to get this if possible.
When I got in touch with Sugar Bytes they said -
"please write to AVID, as they stopped TransVST until
further notice."

Translation - all we'll get from Avid are PR soundbytes.
In reality, it's been killed off in favour of a PT11 built-in wrapper.

In the meantime, as there isn't a fully-working alternative, tough.


Avid, putting customers 1st - in line to get screwed.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-27-2012, 10:46 AM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Los Angeles, Minneapolis
Posts: 3,560
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Quote:
Originally Posted by remute View Post
When I got in touch with Sugar Bytes they said -
"please write to AVID, as they stopped TransVST until
further notice."

Translation - all we'll get from Avid are PR soundbytes.
In reality, it's been killed off in favour of a PT11 built-in wrapper.

In the meantime, as there isn't a fully-working alternative, tough.


Avid, putting customers 1st - in line to get screwed.
If there really will be a built in wrapper in PT11, how is AVID going to be screwing people? Wouldn't the people who bought the wrapper before PT11's release be the ones getting screwed since they didn't need to buy it?

The only way people will "get screwed" will be if AVID doesn't make or allow anyone else to make a VST-AAX wrapper at all, and we won't really know until PT11 what will happen with that.

Also remember that there are already other methods like VE pro (which now has an AAX version) that allow you to shoehorn VST's into Pro Tools.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-27-2012, 11:11 AM
remute remute is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 245
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Quote:
Originally Posted by John_Toolbox View Post
If there really will be a built in wrapper in PT11, how is AVID going to be screwing people? Wouldn't the people who bought the wrapper before PT11's release be the ones getting screwed since they didn't need to buy it?

The only way people will "get screwed" will be if AVID doesn't make or allow anyone else to make a VST-AAX wrapper at all, and we won't really know until PT11 what will happen with that.

Also remember that there are already other methods like VE pro (which now has an AAX version) that allow you to shoehorn VST's into Pro Tools.
By extension of the fact that I can't use a whole bunch of VST in PT *now* and Avid claim they've killed off Sugar Bytes wrapper due to "quality" issues when they allow FXpansion to still sell their 6yr old wrapper which is, by anyones standards, piss-poor.

To simply sit there and expect users to wait for..what another year? to use their purchases while claiming that Avid are acting in users best interests is...stretching goodwill a little far IMO.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-27-2012, 03:56 PM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Los Angeles, Minneapolis
Posts: 3,560
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Has anyone actually confirmed that the sugar bytes wrapper is better than the fxpansion? For all we know, maybe it's even worse.

I guess for me, I've known about the limitations of the FXpansion wrapper since it came out, and only bought VSTs that I could test with it and confirmed to work if I wanted to use them in PT.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #10  
Old 12-27-2012, 07:07 PM
Bill Denton Bill Denton is online now
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 1,721
Default Re: New VST>AAX Wrapper coming

Where on earth are you guys getting the idea that there will be a "built in VST wrapper" in PT11?

Why on Earth would Avid waste resources developing something like that?

PT11 will run AAX...period!

If your favorite plugin is not available in AAX, go bitch at the plugin manufacturer...
__________________
Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vst wrapper tony w 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-28-2008 06:12 PM
SIR AND THE WRAPPER Kris75 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-29-2005 02:57 PM
VST Wrapper, PT LE 7.0 seagullsf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-15-2005 10:01 PM
VST Wrapper danika Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-30-2005 07:52 PM
Vst wrapper? Maybe? Hopefully? guitarBigsky 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-27-2003 10:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com