Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-01-2012, 09:54 PM
rockridge98 rockridge98 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 282
Default Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Title says it all. At winter NAMM Waves was saying March.
Now itts October and Waves tech support says they have no estimated date for AAX Native.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2012, 11:26 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,435
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Quote:
Originally Posted by rockridge98 View Post
Title says it all. At winter NAMM Waves was saying March.
Now itts October and Waves tech support says they have no estimated date for AAX Native.
March was for v9 and 64 bit and also the new authorization method. not aax
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2012, 09:48 PM
rockridge98 rockridge98 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 282
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Quote:
Originally Posted by Emcha_audio View Post
March was for v9 and 64 bit and also the new authorization method. not aax
The Waves rep at winter NAMM did say AAX native would be out in March.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-02-2012, 11:01 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,435
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Yes he did answer russ saying that they do plan in the future, to support aax somewhere down the line, but v9, 64 bit and the new authorization method is the priority and that what was coming out in march, not aax support.

http://www.pro-tools-expert.com/home...-concerns.html

64 bt, v9, no ilok authorization all in march 0:25 to 0:34 no mention of aax in that list.

At 0:49 he says that they will definitely support aax native but they don't have a firm time frame of when.

So I don't know if you're referring to that interview or something else, but I'd take the interview from the link I gave you over anything else. Cause I'm pretty sure he would have made sure to know what he was talking about knowing who was interviewing him.
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2012, 06:43 AM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Avid doesn't even have all of it's own plugins updated to AAX.
Since the RTAS and TDM versions of Waves still work fine I don't see the problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2012, 04:13 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 849
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Yes, exactly.. It's not absolutely necessary to have it right now. I'm sure it will come i along in due course.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #7  
Old 10-07-2012, 09:06 PM
drumzalicious drumzalicious is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 305
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

I don't get what the big fuss is about AAX plugins. Right now PT is 32bit and we wouldn't see the full benefit of AAX until its 64bit . . . .
__________________

Mid 2011 Mac Mini
2.3 GHz i5
8 GB DDR3 RAM
OSX 10.10.5
MBox 3
Pro Tools 12.6
Reply With Quote
  #8  
Old 10-07-2012, 10:47 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,518
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Quote:
Originally Posted by drumzalicious View Post
I don't get what the big fuss is about AAX plugins. Right now PT is 32bit and we wouldn't see the full benefit of AAX until its 64bit . . . .
AAX plugs load faster and consume less memory, even now. That's why people want them to replace RTAS.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-08-2012, 12:03 AM
Neil Pickles Neil Pickles is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: London UK
Posts: 257
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
AAX plugs load faster and consume less memory, even now. That's why people want them to replace RTAS.
+1 It's surprising on a big session how much quicker it will load up if you have AAX instead of RTAS
Reply With Quote
  #10  
Old 10-08-2012, 06:48 AM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: Never mind Waves AAX DSP, where is Waves AAX Native?

Quote:
Originally Posted by Neil Pickles View Post
+1 It's surprising on a big session how much quicker it will load up if you have AAX instead of RTAS
Given the limited availabilty of AAX right now, I always end up with mixed RTAS/AAX sessions and really don't see any difference in load times.

I don't find I can't live without something that didn't exist a year ago.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waves SSL Native Bundle (Inc AAX Native) The Dougfather Buy & Sell 0 11-05-2013 03:58 AM
No Waves AAX Native yet? paulo m AAX Plug-ins 123 07-16-2013 07:22 PM
Waves API 560 Native dissensus Buy & Sell 2 12-27-2012 08:08 AM
Keep Waves Native or go TDM??? Chris Coleman Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 11-08-2005 12:50 PM
Waves TDM or Native Flick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 09-11-2003 01:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com