Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-02-2012, 04:10 AM
Joe Moda Joe Moda is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sydney
Posts: 1
Default No Sound Playback

I recently set up my new Pro Tools SE Vocal studio but have no sound when I playback my recordings, I cant even get any sound from the sample loops.

The levels move up and down when im recording so im doing something.

Im using a HP Pro Book laptop.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2012, 05:53 PM
Em3xus Em3xus is offline
Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Tasmania
Posts: 19
Default Re: No Sound Playback

Hey Joe,

I don't have the Vocal Studio setup myself, so any advice I give is from what I have seen others struggle with.

I do believe that when you use the Vocal Studio Mic, it registers itself in Windows as it's own audio output, and by default you need to use the headphone jack output on the mic itself to hear any audio. They do it this way so that you don't play back your recordings through speakers while laying down new tracks, to avoid feedback.

If you want to use your speakers instead, you will need to go to the sound properties in Control Panel, and select your normal speakers as the default device. If you are on Windows 7, see my screenshot below for a reference.

http://db.tt/Bhrx4iXt
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound during playback smallfri145 Getting Started 3 10-02-2013 04:14 PM
Monitor sound vs playback sound sean_pc Pro Tools 10 Discussion 4 06-22-2013 06:57 AM
Playback doesn't sound the same! gz131 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-09-2013 09:37 AM
no sound/playback chewyone Pro Tools SE and Essential (Win) 1 03-22-2011 10:01 AM
No Playback Sound max88 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 10-05-2004 01:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com