Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 10 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2012, 07:48 AM
lberrios1962 lberrios1962 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 70
Default Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

Just want your honest opinion. I just have a bad experience with the Artist Control and I don't know how reliable could be the Artist Control series down the road.
Also can the HUI protocol will be alive for long enough for the Mackie Pro Control to be competitive?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2012, 09:23 AM
lampmusic lampmusic is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 267
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

I was fortunate to happen up on a slightly used Euphonix mix controller a few months ago at the local Samash store.

I was able to talk the guy down to $599 - a little less than half off :)

BUT . . . i've really had a time with the unit being recognized when I first boot up. I have determined that if my air wi-fi is on it will generate a conflict / error message every time. Then I have to open the euphonic software and select the controller manually from the available list - - every time.

The only time that the controller is automatically recognized on boot up is if the wi-fi router is down.

Can't seem to find any solution for that issue either.

Other than that it seems to work pretty well with PT-10HD.
__________________
2 HD Native systems running 10.3.7 & 11.01.
Post production: MBP retina 15 (mid 2012) + owc helios.
Control Room: MP 2.8 (2010) 16 G RAM.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2012, 09:34 AM
smfelton's Avatar
smfelton smfelton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: South Yorkshire, UK
Posts: 658
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

I would go with the Artist Series, can take a bit of setting up, but it's the best way to future proof IMHO
__________________
 OSX 10.9.4, PT HD 11.2.1, UA Apollo with Thunderbolt Card, Kemper Profiling Amp, Artist Mix + Artist Transport, Chapman ML-1, Custom Swirl Jem

Professional Kemper Profiles @
http://www.alien-touch.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2012, 10:55 AM
lberrios1962 lberrios1962 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 70
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

I will never go back with the Artist Control and here is all the problems that I have and as today date I'm still waiting from Avis support to help me.

http://duc.avid.com/showthread.php?t=321985

I dont know about a bit of setting up, but a month full of problems if enough. After talk with 2 others studio owners they also had so many issues before but never something similar to mine.

Its enough for me.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-01-2012, 11:00 AM
lberrios1962 lberrios1962 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 70
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

Quote:
Originally Posted by lampmusic View Post
I was fortunate to happen up on a slightly used Euphonix mix controller a few months ago at the local Samash store.

I was able to talk the guy down to $599 - a little less than half off :)

BUT . . . i've really had a time with the unit being recognized when I first boot up. I have determined that if my air wi-fi is on it will generate a conflict / error message every time. Then I have to open the euphonic software and select the controller manually from the available list - - every time.

The only time that the controller is automatically recognized on boot up is if the wi-fi router is down.

Can't seem to find any solution for that issue either.

Other than that it seems to work pretty well with PT-10HD.
Mine was perfect connected to the router but not connected to the computer. I changed the IP address to static but if I disconnected the cable and connected again the whole connection got lost for ever and I get a network error, and the only way to fix it was re-installing the whole Win 7 OS.
A pain in the butt.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-22-2012, 08:27 PM
tomhartman's Avatar
tomhartman tomhartman is offline
Moderator
 
Join Date: Sep 2000
Location: boca raton, FL USA
Posts: 1,645
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

One wonders after years of threads like this when Avid is going to step up to the plate and release something dependable for the what is supposed to be a world standard in Pro Tools. It amazes me how many problems these units have had with no new solution from the company.

Threads like this are the reason I haven't bought one.

TH
__________________
Mac Pro
HD Native/Omni
Reply With Quote
  #7  
Old 05-23-2012, 06:58 AM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: canada
Posts: 4,546
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

Quote:
Originally Posted by tomhartman View Post
One wonders after years of threads like this when Avid is going to step up to the plate and release something dependable for the what is supposed to be a world standard in Pro Tools. It amazes me how many problems these units have had with no new solution from the company.

Threads like this are the reason I haven't bought one.

TH
They have the c24 is pretty solid, the m-audio projectmix is also pretty solid as a controller, although you'll need external preamps for it, as the one on it aren't that good. Fortunatly the price of the PMIO isn't expensive for a controller that is extensively integrated to pro tools.
__________________
Manny.

Emcha_audio ->J'emcha_audio-> J'emcha l'audio-> J'aimecha l'audio-> J'aime ça l'audio. Gotta know french to get it
Reply With Quote
  #8  
Old 05-23-2012, 07:18 PM
tomhartman's Avatar
tomhartman tomhartman is offline
Moderator
 
Join Date: Sep 2000
Location: boca raton, FL USA
Posts: 1,645
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

I have an Omni with HD Native.

Can that Project mix be used without using it as an interface?
__________________
Mac Pro
HD Native/Omni
Reply With Quote
  #9  
Old 05-24-2012, 05:48 AM
Brandonx1 Brandonx1 is online now
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,271
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

Avid artist control is 100x better then any mackie based controller. You can program buttons to it that only icons have had up until now for about 25000 dollars less.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-24-2012, 07:45 AM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: canada
Posts: 4,546
Default Re: Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control

Quote:
Originally Posted by tomhartman View Post
I have an Omni with HD Native.

Can that Project mix be used without using it as an interface?
Yes it can. You set it up as the controller in the peripheral, but you set up the audio engine to be the inputs that you have on the other interface example a liquid saffire 56 or something else that you might have.
__________________
Manny.

Emcha_audio ->J'emcha_audio-> J'emcha l'audio-> J'aimecha l'audio-> J'aime ça l'audio. Gotta know french to get it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist Control mapping to HUI/Mackie Control document kdarbyshirebryant Artist Series 0 11-05-2013 01:46 PM
Avid Artist Control vs Euphonix MC Control? DAWgEAR Artist Series 3 10-22-2012 07:10 AM
Digi 003 Control Surface Mackie Control Mode ctmusicman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-23-2008 08:23 PM
Mackie Control Universal or Tascam 1082 for control surface? anders Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 05-28-2007 06:12 AM
Digi 002 Control Surface vs. Mackie Control damonmenne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-31-2003 11:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com