Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Customer Care How To Videos

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-11-2012, 01:16 AM
chdrummer chdrummer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 24
Default pro tools wont close out`

whenever i try to close pt 10 out it wont close. i have to manually go to the task manager and kill the process. its w7 64 bit.

it never did this with pt8 or 9.

any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2012, 08:58 AM
peter kuchar peter kuchar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: chicago illinois
Posts: 44
Default Re: pro tools wont close out`

My pt 10 takes about a minute and a half to close. I think my problem is that I have some out dated vst's I like to keep around. There are some other threads on this issue. Take all out dated or questionable plug ins out of your plug ins folder and put them in the unused plug ins folder, delete preferences(a few steps) re start and see if it closes correctly. If so add your plug ins one at a time to find the culpret!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2012, 05:37 PM
imdrecordings imdrecordings is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 36
Default Re: pro tools wont close out`

Slow close down here as well.
Not sure why and I don't have any old plugs that would cause this.
Same happens when there is no session loaded.

I'm using an Mbox3 and I don't recall PT taking this long when using a third-party interface with PT10
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2012, 06:36 PM
Sidecut Sidecut is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 37
Default Re: pro tools wont close out`

Same here. Win 7. !0 wouldn't close unless I forced it in task manager. Now it is closing but is taking awhile and when I open it, it takes forever on "initializing databases"
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2012, 05:37 PM
drh1's Avatar
drh1 drh1 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 30
Default Re: pro tools wont close out

I can exit out of PT 10 without a problem, but when I go to shut my computer down it hangs. I always have to manually reboot, then I can shut the computer down in the ordinary fashion. I do not have that issue with any other program. I have done the PT optimizations. I do not have any non Pro Tools plug-ins. Very annoying. It would be gratifying to find a solution.
__________________
http://douglashood.zenfolio.com/

Asus P8P67 Deluxe REV 3 LGA 1155, i7 2600K, Windows 7 SP1 Home Premium 64 bit, Kingston 16GB DDR3, NVIDIA Quadro FX580, LG BH12LS35 Blu-ray writer, WD Velociraptor 450 GB SATA 3 - 6Gb/s 10,000 RPM for OS, three WD Caviar Black 1TB SATA 3 6Gb/s 7,200 RPM drives (audio, video, samples) 2 TB WD USB3 external backup, Corsair Pro Gold AX750 power, Corsair Cooling Hydro H70. PT11, AIR IEP, Wavelab 7.2. RME Fireface UFX w USB2 connection.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2012, 08:10 PM
DaveBCC DaveBCC is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Posts: 81
Default Re: pro tools wont close out`

Same here (reported in this thread http://duc.avid.com/showthread.php?t=310911 ). I thought I had it licked when I disabled hyperthreading, but it came back almost immediately.

As to slow starting on Win7, see post 25 in this thread:
http://duc.avid.com/showthread.php?p=1712246
Reply With Quote
  #7  
Old 04-02-2012, 09:57 AM
29CountsNY's Avatar
29CountsNY 29CountsNY is online now
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saratoga Springs NY
Posts: 245
Default Re: pro tools wont close out`

I had a session go into the 'I can't save because of errors' nonsense and when I tried to go back in the session after forcing a reboot, PT would take 10 minutes to close every time. Whether I had a session opened or not.
I trashed all prefs, made sure my user on my Win machine had read/write access to the hard drive and nothing seemed to help.
Being bent out shape I sucked it up and went back to a previous image I had from January (I am a little behind in backing up) that I new was working since it was made after a fresh install and everything was fine again.

My logic is that there is a file that PT is having issues writing to when the program closes and that is causing it to hang. This tends to happen after I get the crap with the not being able to save issue.
But not knowing which file or even where to look I rolled back to a stable image.

The insane thing is that the next time you go into PT, it loads fine. It's only on Exit that it hangs.

Sorry, wish I had a magic cure for the DUC.
__________________
www.montabonsound.com
www.dmtaudio.com
www.29counts.com

Pro Tools HD 11.2.1/10.3.9 | HD Native PCIe | 2 x Digi 192 | 2009 Mac Pro 8 Core 2.6ghz | Mavericks 10.9.5 | 24 gigs RAM | Tascam DM3200 | Antelope Isochrone OCX | Universal Audio Quad & Duo | Waves Diamond v9.3 | V-Control Pro
Pro Tools HD 8 | PCIe Core Card | Digi 192 | Hackintosh
Reply With Quote
  #8  
Old 04-02-2012, 04:09 PM
drh1's Avatar
drh1 drh1 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 30
Default Re: pro tools wont close out`

I notice that after I close Pro Tools and look in the Windows 7 Task Manager, it shows digiSPTIService.exe under Processes. I understand that executable is for "Pro Tools CD Ripping Service." Should that be present in Processes after Pro Tools is closed? Would that cause Windows to hang upon closing? If so, what do I do about it?
__________________
http://douglashood.zenfolio.com/

Asus P8P67 Deluxe REV 3 LGA 1155, i7 2600K, Windows 7 SP1 Home Premium 64 bit, Kingston 16GB DDR3, NVIDIA Quadro FX580, LG BH12LS35 Blu-ray writer, WD Velociraptor 450 GB SATA 3 - 6Gb/s 10,000 RPM for OS, three WD Caviar Black 1TB SATA 3 6Gb/s 7,200 RPM drives (audio, video, samples) 2 TB WD USB3 external backup, Corsair Pro Gold AX750 power, Corsair Cooling Hydro H70. PT11, AIR IEP, Wavelab 7.2. RME Fireface UFX w USB2 connection.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-14-2012, 06:34 AM
louieshowers louieshowers is offline
Banned
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boston, MA
Posts: 569
Default Re: pro tools wont close out`

You need to do a fresh reinstall. You probably have deleted databases by following the INCORRECT STEPS provided by AVID. For some reason whenever I did this in ProTools 10, it caused the problem you speak of. Just reinstall and you will be fine.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 HD very slow to close Audio_Vision Pro Tools Software (Win) 4 02-01-2012 03:33 PM
Pro tools wont close kingof6strings 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-14-2010 10:49 AM
Cant close or save pro tools le 7.3.1 zcustomman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-27-2007 10:41 AM
Error Trying To Close Pro Tools... The Weed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-05-2006 02:56 PM
pro tools open and after a second they close extratone Pro Tools M-Powered (Win) 5 11-20-2006 02:18 PM


All times are GMT -8. The time now is 09:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com