Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-31-2011, 05:37 AM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,712
Default Quickeys no Lion version? Alternatives?

I was about to install HD10 and Lion then noticed QuicKeys is NOT Lion compatible!!!! Total deal breaker!

There seems to be a rather tragic reason why:
http://forums.startly.com/community/...php?f=1&t=3288

Their programmer died and left them in the lurch it seems. A Lion version looks a LONG way off to me!

Does anyone know of any reliable alternatives to QuicKeys for Lion?
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2011, 06:30 AM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,712
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

Anyone tried
http://www.keyboardmaestro.com/ ?

or:
http://www.plumamazing.com/mac/ikey
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2011, 07:25 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,135
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

ikey works well, however depending on your needs....
I now build all my Pro Tools key commands in the Mac OS.
I use iKeys for auto typing (I used to use it for Pro Tools but the OS Keyboard sys. pref. is easy and transportable)-(com.digidesign.ProTools.plist).
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2011, 08:11 AM
panamajack's Avatar
panamajack panamajack is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miniappleapolis
Posts: 710
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

Quote:
Originally Posted by Marsdy View Post
...Their programmer died and left them in the lurch it seems...
Death, the ultimate deal-breaker.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-31-2011, 08:51 AM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 727
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

Quickeys 4 is not compatible with Lion? Perhaps i should stop using it...

Seriously, Since upgrading to PT 10, The new eucon commands replace 95%
of my quickeys, but I still use 5% of them with no problem. I have to admit I didn't try creating new macros yet, maybe I would have known a bit sooner...
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
Reply With Quote
  #6  
Old 12-31-2011, 11:09 AM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,712
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

Quote:
Originally Posted by DetroitT View Post
ikey works well, however depending on your needs....
I now build all my Pro Tools key commands in the Mac OS.
I use iKeys for auto typing (I used to use it for Pro Tools but the OS Keyboard sys. pref. is easy and transportable)-(com.digidesign.ProTools.plist).
The OSX Keyboard shortcuts can't do some of the macros I use a lot like create an instrument track or mono or stereo aux with one key command etc. iKeys does look cool.

Quote:
Quickeys 4 is not compatible with Lion? Perhaps i should stop using it...
On the QuicKeys forum it seems some stuff works and some doesn't! Looks like you've been lucky! It's certainly not "officially" supported which makes me nervous.

Quote:
Seriously, Since upgrading to PT 10, The new eucon commands replace 95%
of my quickeys, but I still use 5% of them with no problem. I have to admit I didn't try creating new macros yet, maybe I would have known a bit sooner...
I'm not using a Eucon control surface.
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-31-2011, 11:35 AM
cowrange cowrange is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 63
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

It's working with all my macros in Pro Tools HD. Didn't even know it was supported until I read this today.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-31-2011, 05:49 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 727
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

cowrange,

Are you on snow leopard or lion? Quickeys on Lion is not supported but may work.
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
Reply With Quote
  #9  
Old 01-01-2012, 12:34 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

I've been using QK with Lion and PT since Lion was released. No issues whatsoever. I wonder why they're saying it's not compatible now? Weird.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-01-2012, 01:51 AM
gugu gugu is online now
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Paris, France
Posts: 356
Default Re: Quickeys no Lion version? Alternatives?

Quote:
Originally Posted by ronwasserman View Post
I wonder why they're saying it's not compatible now? Weird.
Simple shortcuts are fine..... But toolbars are not working with Lion. And it was very useful for me to get access to AS plugs in a click.

I transferred everything in Keyboard Maestro in less than an hour and it's much snappier than QK..... but no toolbars even if the auto palettes do almost the same thing.

gugu
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which version of Lion for PT 9.0.5 blastula macOS 7 03-13-2014 08:20 PM
Best version of OSX Lion for Pro Tools 10 HD? Ru_C macOS 5 11-20-2013 03:49 PM
Quickeys in Lion? TimNielsen macOS 3 05-31-2012 01:09 AM
HD 9.0.6 on Lion Optimum version. DAEerror macOS 1 02-15-2012 06:37 PM
9.0.5 Lion how do ya do it... with a disc version AxeDye macOS 0 09-06-2011 10:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com