Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-21-2011, 08:52 AM
tommytic tommytic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kansas City
Posts: 6
Default Installing Pro Tools 10

Hey guys new to Pro tools got a copy of Pro Tools 9 student edition about two and half weeks and it is simply awesome. I knew when buying it I would get 4 years of free upgrades (A key reason I bought PT9 Student Edition). A day after i registered and installed PT9 and it was running great I got an email from avid for my free upgrade to PT10. I downloaded the license to my ilok, but i have been reluctant to update and install PT10. Can someone please give me a step by step installation process so I can make sure this go as smoothly as possible. I know how picky these things can be and i wanna make sure i dont miss any steps. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-21-2011, 09:43 AM
promixr promixr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 859
Default Re: Installing Pro Tools 10

You basically do the same thing you did with Pro Tools 9...
__________________
Eddie Sullivan
Long Island Mac Tech
http://long-island-mac-tech.com
long.island.mac.tech@gmail.com
631 786 3924

Freelance Mac/Pro Tools tech for hire. Metro New York Area.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-21-2011, 06:17 PM
tonepad tonepad is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: SoCal USA
Posts: 711
Default Re: Installing Pro Tools 10

Eddie, Eddie, Eddie...don't haze the young buck. I think it's a fair question that requires a bit more than your response. How do you know what he did when he upped to 9. And the DUC is full of conflicting info. Heck I have the demo and a clone drive but I don't exactly know if 10 will upgrade/update 9! Help the community out with a bit more of what you know. And you know how nasty this Avid website is to search...it is like a Madman's attic.

THX, brother.
__________________
My day job:

Wilson Dyer MPSE
Sound Supervisor: NCIS Los Angeles, CBS Television

My Sandbox:

https://soundcloud.com/el-rancho-audio
elranchoaudio.com
Reply With Quote
  #4  
Old 12-21-2011, 06:27 PM
algy algy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sydney Australia
Posts: 23
Default Re: Installing Pro Tools 10

Having just upgraded to PT 10 I think the biggest issue for someone is getting the ilok registration right.

Before you do anything check out the ilok page and make yourself familiar with the process.

Algy
Reply With Quote
  #5  
Old 12-21-2011, 06:58 PM
tommytic tommytic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kansas City
Posts: 6
Default Re: Installing Pro Tools 10

I have the license on my ilok just gotta know the steps i should take to install PT10 now
Reply With Quote
  #6  
Old 12-22-2011, 07:03 AM
promixr promixr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 859
Default Re: Installing Pro Tools 10

lol : )

Sometimes my 'matter of fact' posting style does not translate well to the forum...

Sorry if my post came off as 'hazing' - I was really just trying to let the OP know that the installation is not any different from 9 - basically download and install. In fact, the registration and iLok authorization is the hardest part!

Here ya go (and this is found in the 'Pro Tools Installation' pdf in the Pro Tools 10 Documentation...)

Download the Pro Tools installer online.
Do one of the following:
• On Mac, locate and double-click Install Pro Tools.mpkg.

On Windows, do one of the following:

• If Windows AutoRun is enabled, a mini-browser appears. Select Install Pro Tools to begin
installation.
– or –
• If Windows AutoRun is disabled, locate and double-click Setup.exe. Then, in the resultant
mini-browser, select Install Pro Tools to begin installation.

4 Follow the on-screen instructions to continue with installation.
5 At the Installation Type page, do one of the following:
• To install all Pro Tools application files and free plug-in suites (and associated content),
leave the default Installation options selected and click Continue.
– or –
• Select (or deselect) a custom configuration of Installation options (see “Installation Options”
on page 9) and click Continue.
6 Click Install.
7 If prompted, enter your Administrator password and click OK to authenticate the
installation.
8 Follow the remaining on-screen instructions.
9 When installation is complete, click Restart (Mac) or Finish (Windows).

The main thing is to take your time, and read the on screen instructions. Also it would really help to download and peruse the documentation found here: http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=419211
__________________
Eddie Sullivan
Long Island Mac Tech
http://long-island-mac-tech.com
long.island.mac.tech@gmail.com
631 786 3924

Freelance Mac/Pro Tools tech for hire. Metro New York Area.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2011, 07:38 AM
lennieh lennieh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Epsom Downs,Surrey,UK
Posts: 385
Default Re: Installing Pro Tools 10

You'll have to uninstall 9 first via Windows Control Panel/Programs & Features...
Reply With Quote
  #8  
Old 12-22-2011, 02:05 PM
tommytic tommytic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kansas City
Posts: 6
Default Re: Installing Pro Tools 10

Thanks for the help guys appreciate it. Might just go ahead and install it. Im just weary because i dont want any issues since PT9 is running flawlessly on my comp right now. :
Reply With Quote
  #9  
Old 12-22-2011, 05:09 PM
Space Firebird Space Firebird is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: NA
Posts: 42
Default Re: Installing Pro Tools 10

I didn't have much trouble upgrading from 8 LE to 10.
I suggest uninstall everything and start fresh.
Uninstall your plugins too, before you install PT 10.
It helped me to get Strike working right with the new software.

Bill
Reply With Quote
  #10  
Old 12-22-2011, 10:44 PM
tonepad tonepad is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: SoCal USA
Posts: 711
Default Re: Installing Pro Tools 10

That's better Eddie ....however I think it's still a bit hazy as to whether 10 can Update over 9? I have a PC clone drive going that is a solid 905 install. Is everyone saying to uninstall 9 first and then do a clean install of 10? Of course I probly did that when I went from 8 to 9...but I forget. I have some colleagues who have gone to 10 but on a Mac and for our Audio Post work. It was a bit uglier than I wish to deal with at the moment. They like what 10 brings to us Posties.
My main interest for now is trying 10 on my separate WIn7 Sandbox rig for MX creation, but damn it's taken me a long time to get 9 solid, which it is so I have to brace myself to try 10...of course that's what the clone is for i guess.
I'm halfway thru a TV season so switching to 10 for that work es no bueno...esp since my Mac HD/902 is rock solid...ain't broke so...you know the saying.
__________________
My day job:

Wilson Dyer MPSE
Sound Supervisor: NCIS Los Angeles, CBS Television

My Sandbox:

https://soundcloud.com/el-rancho-audio
elranchoaudio.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing Pro Tools 10 on 10.8 cwgilbert Pro Tools Software (Mac) 1 01-18-2013 02:43 PM
Installing Pro tools M powered LE8 and Pro tools LE8 in my computer yukiaroma Pro Tools M-Powered (Mac) 0 06-15-2012 12:39 PM
Installing Pro Tools 8 on a G5 2.7 feryano Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 12-24-2008 01:06 AM
Installing Pro Tools LE 7.3 jackwt Pro Tools M-Powered (Win) 0 07-19-2007 07:48 AM
Installing Pro Tools Le 6.7 alexc875 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-19-2006 09:37 AM


All times are GMT -8. The time now is 01:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com