Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2011, 07:31 AM
hooks4hands hooks4hands is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Sierra Key
Posts: 1
Question Pro Tools 10 & Edirol UA-25ex - can't load PT10?!

Recently purchased Pro Tools 10 for use with Edirol UA-25ex usb interface.

System;
Windows 7 Ultimate 64 bit
i7 2600k
8Gb RAM

I went through the usual steps - installed latest W7 64 bit drivers for Edirol, installed PT10 from the dvd, installed instruments, installed latest quicktime, plugged in ilok and opened PT10

After about 10-20 seconds the following error msg appears;

"pro tools hardware is either not installed or in use by another program"

The only option I have is to click ok and PTools quits. If I try the hold N option while starting PT I get to the window where I can choose either PRO TOOLS I/O or the UA-25ex as my device but either option causes PT to quit.

I have tried changing settings in windows sounds to both allow and disallow applications to take exclusive control of my Edirol - same result PT won't load.

I installed ASIO4ALL and Pro Tools will start but I can't switch to my Edirol in Playback Engine menu?

Any help would be great, I wonder if maybe the interface isn't supported even though - and I quote - the Pro Tools 10 info page states;

Or pair Pro Tools with any other audio interface that supports any of the following drivers:

ASIO
Core Audio
MME
Multi-client
WDM

Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2011, 08:34 AM
Flavor4Daze Flavor4Daze is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Brooklyn, New York
Posts: 7
Exclamation Re: Pro Tools 10 & Edirol UA-25ex - can't load PT10?!

Don't know much about the Edirol UA-25ex, but looking at the back online. I see there is a sample rate, comp/limit type and advance driver switches in the back. I would try playing with those setting and see if that helps.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-11-2012, 04:55 AM
protoolsuser17 protoolsuser17 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Basingstoke
Posts: 1
Default Re: Pro Tools 10 & Edirol UA-25ex - can't load PT10?!

I have exactly the same problem with my Edirol UA25!

did you find out why it doesn't work? I downloadd asio4all and had the same problem as you too!

A reply would be much appreciated. I don't mind if I have to buy another interface :)
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2012, 02:53 PM
tomas72 tomas72 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: berlin
Posts: 1
Default Re: Pro Tools 10 & Edirol UA-25ex - can't load PT10?!

Hi, same problem here with edirol ua 101 ...

i cannot start pro tools, always the error message :
"pro tools hardware is either not installed or in use by another program"

i asked support for help, 2 weeks ago and getting no answer, just a f**** number.

Its my first time with pro tools, i thought pro tools is professional!?

pro tools is announced to work with other soundcards (asio)
i cannot belive that!

for 555 € a donlge and a description how to download pro tools....
thats all??
no support since 2 weeks!?

i am very angry...thats no good start avid!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2013, 11:18 AM
zolko zolko is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Poland
Posts: 81
Default Re: Pro Tools 10 & Edirol UA-25ex - can't load PT10?!

Confirmed. Edirol UA25 and PT10 do not work together, but is it Avid fault? Focusrite guys updated their drivers to make them compatible, right? Looking for some nice USB2 or FW interface here http://avid.force.com/pkb/articles/e...ility/en422327 ...is there any newer list?
I was considering TC Impact Twin but their drivers is even older :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT10 Cross grade won't load Maars Pro Tools Software (Mac) 4 03-19-2013 02:47 PM
Strange noise wit both ua-25ex and focusrite usb interfaces stephenthemartyr Pro Tools Software (Win) 0 11-25-2012 05:21 PM
CPU load changes with PT10 kw88keys Pro Tools Software (Win) 5 10-24-2011 11:21 PM
PT10 CPU Load? WKG Pro Tools 10 Discussion 5 10-24-2011 11:03 PM
PT10-does it load to ram or not on LE version? PMoshay Pro Tools Software (Mac) 2 10-23-2011 04:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com