Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 10 Discussion

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-13-2011, 04:58 PM
Diccer Diccer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: under a bridge, USA
Posts: 198
Exclamation Top 10 Problems with Pro Tools 10

Top 10 Problems with Pro Tools 10

$10,000 price tag for HD
Upgrading requires most of the above
Crashes Constantly Anyway
Needs "Avid Qualified Computer"
Lacks Basic Midi Functions
Tech Support cost $$$$
TDM will not play as AAX
All Pro Tools AIR Plug Ins will not play ANYWHERE but within Pro Tools
"Avid Approved Controllers" substandard(Maudio) or Very expensive(Euphonix/Icon)
Still 32bit, despite all the Talk

If Avid could please fix these things that would be great..
__________________
Just Run Pro Tools as a Rewire Slave/Run Parallel.. its easier than you think. Example- RME TotalMix and the IAC Midi Driver
http://duc.avid.com/showthread.php?t=313749
  #2  
Old 12-13-2011, 05:10 PM
Craig F's Avatar
Craig F Craig F is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2000
Location: LA, CA
Posts: 10,542
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

always has
not yet here
always has
Midi is always been lame sense the 80s
and your car's mechanic is free?
Time moves on, so should you
that's the other guy's problem
ICONS are fine
what promises
__________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We are not mind readers: Help Us Help You


"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
  #3  
Old 12-13-2011, 05:20 PM
john5193 john5193 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Moore, OK
Posts: 41
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

Quote:
Originally Posted by Diccer View Post
Top 10 Problems with Pro Tools 10

$10,000 price tag for HD
Upgrading requires most of the above
Crashes Constantly Anyway
Needs "Avid Qualified Computer"
Lacks Basic Midi Functions
Tech Support cost $$$$
TDM will not play as AAX
All Pro Tools Plug Ins will not play ANYWHERE but within Pro Tools
"Avid Approved Controllers" substandard or Very expensive
Still 32bit, despite promises

If Avid could please fix these things that would be great..

Only if you don't know how to price shop.
That's normally how upgrades work
Not on my end
Last I checked all 5 of my AMD systems are not "avid qualified" (they work great)
Basic would be create and playback (PT does both)
I don't work for free, why should they?
Always liked native anyways...(I'm wierd)
I don't use "Avid" plugs. Third party (Minus McDsp and a few others) work in any DAW. Even Reaper.
Never was a solid promise of "64-bit in version 'x'"

Just sayin.
__________________
Wizarding Status REVOKED until I clean out my link box.
  #4  
Old 12-13-2011, 06:24 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,495
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

Quote:
Originally Posted by Diccer View Post
Top 10 Problems with Pro Tools 10
Quote:
Originally Posted by Diccer View Post

$10,000 price tag for HD and worth it.
Upgrading requires most of the above and is still worth it
Crashes Constantly Anyway but not here
Needs "Avid Qualified Computer" but mine are not
Lacks Basic Midi Functions has more than basic
Tech Support cost $$$$ as it should
TDM will not play as AAX because the future is coming
All Pro Tools Plug Ins will not play ANYWHERE but within Pro Tools so use 3rd party plugs
"Avid Approved Controllers" substandard or Very expensive arguable
Still 32bit, despite promises 64 is in process
If Avid could please fix these things that would be great..
While I agree that things are less than ideal, we are going through one of the most complex transitions since the beginning of digital audio, maybe we should give it a year.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.2.1 (11.1.3 for clients) ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
  #5  
Old 12-13-2011, 06:33 PM
Carl Lie Carl Lie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 656
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

Other than the upgrade price (which for me buying in September hurt) I don't see a big problem with PT. I'm a it concerned about the muting track business that's happening to some but if you think about it, the only choice was some half baked 32 bit bridge or a clean slate.

I'm happy their going with a clean slate. Will be much better in the end.

BTW, don't shop for PT on the web and you'll find much better pricing.

C
__________________
PT 10 HDX OMNI/8x8 -Mac Pro 6 Cores 16 GB RAM OS 10.7.2 - Great River, AMS/Neve, GML, Bock Audio, Neumann, Josephson, Bogner, Marshall, Nord, Kemper
  #6  
Old 12-13-2011, 06:43 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: canada
Posts: 4,358
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

Quote:
Originally Posted by Diccer View Post
Top 10 Problems with Pro Tools 10

1- $10,000 price tag for HD
2- Upgrading requires most of the above
3- Crashes Constantly Anyway
4- Needs "Avid Qualified Computer"
5- Lacks Basic Midi Functions
6- Tech Support cost $$$$
7- TDM will not play as AAX
8- All Pro Tools Plug Ins will not play ANYWHERE but within Pro Tools
9- "Avid Approved Controllers" substandard or Very expensive
10- Still 32bit, despite promises

If Avid could please fix these things that would be great..
1- Sheehs only 10 k for HDx with I/O that is more powerful than a HD 3 system +I/O at 16+ K we're so getting ripped off for paying less for better.

2- Upgrading for most any software, often requires more powerful computers.

3- Crashes constantly if you buy junk. Pay attention, do the optimization and it's rock solid. Using pt 10 on the same system I was using my older versions = 0 crash yet of pt 10. And my old version very seldom crashed anyways.

4- NO, need simply not to buy junk., There's more than enough templates of working configs on this forum alone.

5- true, but it was never a midi sequencer in the first place, and still today even if they did put new midi tools, it's still not a sequencer primordially but an audio recording and editing utility tool.

6- Yes like a lot of companies out there that doesn't have monthly incomes related to product of services. Oh wait, apples makes monthly incomes for their iphone services, and they still charge money for support plans.

7- Yes thank god it wont, else we would still be stuck with the same problems.

8- Damn mate, you must be smoking some good ones. Cause 9/10th of the plugins of pro tools are made by third parties who make vst version of their plugins. It's only the small numbers of plugins made by avid that are not.

9- Compared to a lot of controllers out there, I think some from avid might need a price raise as they are still better. Icons and euphonix are still on the top of the list for integration into a daw. Oh and lets not forget that M-audio which belongs to Avid, actually makes their control surfaces that can work with cubase and logic.... that says lots.

10- I was one of the person saying not to get on your high horses, when people started talking of pt 10 and that it was going to be 64 bit. Avid never made that promise, it's people like you, I guess, that got in their heads that it was going to be, without any proof to back it up. So no promises were broken, just fools hope without base. Now Avid did announce that PT 10 was the last 32 bit version of PT. And as past experience calls with their video editing software, when they announce it, they do it.

11- Maybe it's time for a lot of people to actually start asking themselves why the keep coming here if they are obviously so displeased with the company, products or themselves.
__________________
Manny.

Emcha_audio ->J'emcha_audio-> J'emcha l'audio-> J'aimecha l'audio-> J'aime ça l'audio. Gotta know french to get it
  #7  
Old 12-13-2011, 07:13 PM
roberts roberts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, Ont
Posts: 2,188
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

Quote:
Originally Posted by Diccer View Post
Top 10 Problems with Pro Tools 10

$10,000 price tag for HD
Upgrading requires most of the above
Crashes Constantly Anyway
Needs "Avid Qualified Computer"
Lacks Basic Midi Functions
Tech Support cost $$$$
TDM will not play as AAX
All Pro Tools Plug Ins will not play ANYWHERE but within Pro Tools
"Avid Approved Controllers" substandard or Very expensive
Still 32bit, despite promises

If Avid could please fix these things that would be great..
Blanket statements without specific facts only serve to make you like you no clue about anything.
Yes gear costs money. - Do you work for free?
  #8  
Old 12-13-2011, 07:30 PM
Diccer Diccer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: under a bridge, USA
Posts: 198
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

Yes the Calvary has arrived, but nothing has been or will be fixed
__________________
Just Run Pro Tools as a Rewire Slave/Run Parallel.. its easier than you think. Example- RME TotalMix and the IAC Midi Driver
http://duc.avid.com/showthread.php?t=313749
  #9  
Old 12-13-2011, 07:50 PM
Craig F's Avatar
Craig F Craig F is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2000
Location: LA, CA
Posts: 10,542
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

You made no constructive arguments, you just throw feces on the wall and see what sticks

You remind me of MixerMan, and I think you should be treated as such
__________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We are not mind readers: Help Us Help You


"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
  #10  
Old 12-13-2011, 07:50 PM
720hours World Record 720hours World Record is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: U.S.A.
Posts: 81
Default Re: Top 10 Problems with Pro Tools 10

Quote:
Originally Posted by Diccer View Post
Yes the Calvary has arrived, but nothing has been or will be fixed
Well - I have 2 systems side by side 8 LE and 10 - very plugin heavy songs that would almost crash 8 LE - runs super smooth in 10 - I even put 10 on a cheap gateway i3 laptop - songs on the system drive (5400 RPM) full of NI plugins - I can pop open these plugins while songs are playing and it still runs!!!! Including NI KORE 2 (the biggest CPU crasher made) - the new MOD 3 delay is great and so is the channel strip - So in my opinion LOTS have changed and LOTS have been fixed.

Entry price bothered me - until I used it.
__________________
Clifford Marshall Van Buren
Holder of the Guinness Book of World Records for Drumming of 720 hours and WFD upside down world record
See site for music, book pics and Guinness entry www.cliffordmarshallvanburen.com youtube http://youtu.be/IjHpZsuekkU

Themaltake Spedo Advance, Win 7 32bit Pro, ASUS EVO, I-7 860, 3 WD Blacks, Kingston HyperX KHX2000, ASUS EAH4350 Silent, Pro Tools LE 8.0.4cs2 and now PT 10 on Win 7 64bit, I-7 and I-3
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems in Pro Tools King0339 Pro Tools Software (Mac) 1 01-24-2013 11:01 AM
Pro tools 9 problems. antonio iannella Pro Tools Software (Win) 3 05-14-2012 07:22 PM
Problems with Pro Tools 7.4 **PLEASE HELP** Cman99 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-31-2008 04:05 PM
Serious Pro Tools LE 6.8.1 problems! Dan Edward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-18-2006 02:24 AM
Computer Problems vs Pro Tools Problems mudlake slim Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-14-2006 08:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com