Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2011, 10:28 AM
billborg billborg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: New York,NY, USA
Posts: 19
Default ProTools 10 Backward Compatibility?

When saving a PT10 session as a PT 9 session, there were changes to the actual audio file levels in some instances when opened in PT 9. No I didn't use any backwardly incompatible functions in 10 (like clip level). Some, not all files, were at a level that looked like they were "Normalized". Every place the root file was repeated in the sequence as a clip, the clip was at full level (nowhere near the original level in PT10). When re-rendered in PT 9 to a lower clip level (using "Gain Plugin; -24dB in some cases) the mix automation seemed fine. So this seems to be file related in the "save session copy in PT 10 as PT 9....". Anyone else find this?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2011, 04:46 PM
whitewrabbit whitewrabbit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: United States
Posts: 10
Default Re: ProTools 10 Backward Compatibility?

I have been converting and back converting for the past two months without any such problems. what are you back converting to? (pt 6,7,8,9?) and on what os?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2012, 12:04 PM
waylandprod waylandprod is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Orange, CA
Posts: 2
Default Re: ProTools 10 Backward Compatibility?

I'm having issues as well. When saving a copy as from a Windows system with Pro Tools 9 compatibility, the session will crash on opening on a mac. This has happened from various other computers as well. And it's repeatable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT Backward Compatibility?? Mr. Kelly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-26-2010 11:06 AM
Backward Compatibility with PT8 to PT7 ecovindaloo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 06-06-2009 09:06 AM
Backward Compatibility Third Eye Studios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 11-03-2004 03:33 PM
Backward compatibility of HD ^Tripper^ Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 03-18-2002 01:34 AM
Backward compatibility of HD ^Tripper^ Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-13-2002 08:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com