Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2011, 09:28 PM
protools123 protools123 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 93
Default Profire 2626, Project Mix I/O, PT9

What would be the best way to connect my Profire 2626 and Project Mix I/O together. Have the Project Mix as the main, and then adar the profire? How would I go about doing this? Cheers.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2011, 03:17 AM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,202
Default Re: Profire 2626, Project Mix I/O, PT9

Use the Project Mix as the interface and then connect the 2626 using ADAT for 8 channels of expansion.

Quote:
The ProFire 2626 doubles as a standalone 8-channel preamp, 8-channel A/D-D/A converter and digital format converter. In standalone mode, the eight analog inputs route to the first eight ADAT optical output channels. This facilitates use of the line, instrument and mic ins—including the preamps—with other digital gear. Similarly, the first eight ADAT optical input channels feed the eight analog outputs to provide D/A functionality. You can also disable the D/A conversion to allow the analog input channels to route to both the analog and ADAT optical outputs—transforming the ProFire 2626 into a standalone 8-channel mic pre with eight discrete analog outputs plus 8-channel ADAT output. When the second optical port is not used for A/D conversion, the ProFire 2626 can also convert coaxial S/PDIF to optical S/PDIF.
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Recording & Audio | iCON Photography
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2011, 06:56 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 27,254
Default Re: Profire 2626, Project Mix I/O, PT9

And don't forget to set the Optical as the clock source
__________________
Gigabyte GA-EX58A-UD3R, Intel i7 950, 12 gig Corsair DDR3, PNY GeForce 210, HD/Native, HD IO, 192 IO, PT10HD, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Focusrite and Midas..............................
http://www.myspace.com/cswstudio
www.capricornsoundworks.com

The cool thing about digital is; there's 4 ways to do everything. The bad thing about digital is; there's 4 ways to...........

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2011, 11:16 AM
protools123 protools123 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 93
Default Re: Profire 2626, Project Mix I/O, PT9

So do I need the pro fire to be connected by firewire as well, or just the project mix?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-25-2011, 11:35 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 27,254
Default Re: Profire 2626, Project Mix I/O, PT9

Just the Project Mix. The 2626 needs only a lightpipe "cable" to the PM optical input.
__________________
Gigabyte GA-EX58A-UD3R, Intel i7 950, 12 gig Corsair DDR3, PNY GeForce 210, HD/Native, HD IO, 192 IO, PT10HD, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Focusrite and Midas..............................
http://www.myspace.com/cswstudio
www.capricornsoundworks.com

The cool thing about digital is; there's 4 ways to do everything. The bad thing about digital is; there's 4 ways to...........

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 09-25-2011, 11:57 AM
protools123 protools123 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 93
Default Re: Profire 2626, Project Mix I/O, PT9

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Just the Project Mix. The 2626 needs only a lightpipe "cable" to the PM optical input.
That's what I figured. 2626 out to project mix in?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT MP9 & ProFire 2626 Rjones17 Pro Tools M-Powered (Mac) 0 12-04-2012 12:48 PM
Is the Profire 2626 more stable than Profire Lightbridge? (PT8 or snow leopard?) tomv-k Pro Tools M-Powered (Mac) 5 03-09-2012 03:45 PM
Driver Conflict ProFire 2626 and Project Mix doppler58 Pro Tools M-Powered (Mac) 1 10-06-2010 10:54 AM
ProFire Lightbridge / Project Mix IO / Pro Fire 2626 doppler58 Pro Tools M-Powered (Mac) 4 09-02-2010 11:49 AM
If you have a mac and a profire 2626, could you please help? theaero Pro Tools M-Powered (Mac) 5 07-14-2008 01:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com