Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2003, 11:24 AM
KasticK KasticK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: NYC/Jamaica
Posts: 40
Default Error type 10,address error ,illegal error, buss error ,illegal instruction

those error messages named a above are all the messages that i keep getting form my G4 867 DP running Protools TDM 5.1.3 at start up every time i re install my system, after about a week of good use it then gives me error messages and does'nt allow me to boot up anymore , i was told i had bad ram which i've since change out and added all new ram,the system always starts up in OSX anyway only in OS 9.2.2 i have this problem.can someone out there help me with this thank you !!
__________________
NativeXamaycan "Out of Many,One Groove...
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2003, 02:12 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,965
Default Re: Error type 10,address error ,illegal error, buss error ,illegal instruction

Do you still have these errors when booting OS 9 with extensions disabled (hold down the shift key)?

If not, you have a conflict brewing. Let us know what happens when you try the above.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2003, 09:45 PM
KasticK KasticK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: NYC/Jamaica
Posts: 40
Default Re: Error type 10,address error ,illegal error, buss error ,illegal instruction

Hey chief guess what! i have tried every possible thing,like holding down shift key & turning off extensions etc etc etc and have always still come up with the same results which has always made me have to reformat and start over from scratch reinstalling OSX & Os 9.2.2 and Protools etc etc.I realy don't know why i have this problem in 9.2.2 but as i said i always boot up in OSX successfully with no issues whatsoever.i have to get work done in 5.1.3 on )S 9.2.2 caus ei ahve most of my plug inns in that system anyway so i need a working 9.2.2 5.1.3 system always,so tommorrow i plan to try copying over OS 9.2.2 classic and reinstall Protools 5.1.3 again and see what happens from there again ok!!i'll keep you posted...do you have a number??
__________________
NativeXamaycan "Out of Many,One Groove...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2003, 12:21 PM
Jonathon Jonathon is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vancouver
Posts: 2
Default Re: Error type 10,address error ,illegal error, buss error ,illegal instruction

Oh man, I had a hell of a time with this same issue. I take care of all the audio macs at AiCDIS, and our post studios computer kept dying at bootup with type 10 errors. I pulled it apart, changed the RAM, computer, nothing seemed to work. My last thought is that it was virus related and voila, a virus!!!! I can't remember the exact name but it was an easy fix. You should scan all of your external drives and auth disks if you are having recurring infections. Hope you fix the prob!!!

jerms
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buss Error in Main Thread at address oxo garnoil Pro Tools Software (Mac) 3 01-01-2011 06:24 AM
Help with "illegal instruction" error. blumuze 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-05-2010 08:37 PM
ERROR: "path to session contains illegal characters ( / )." pawn3d 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-02-2008 08:59 AM
Buss error,Address error,ilegal instruction,error type 10 KasticK Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-08-2003 06:49 PM
Illegal Instruction/Bus Error -- Help me or the Mac gets a cement bath ctsrar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 18 06-10-2002 01:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com