Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-06-2011, 08:02 PM
weakluv weakluv is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default error: missing ilok authorization for pro tools 9. please insert the necessary ilok..

After I installed the new update for pro tools 9.0.3 and restarted my computer it showed this error.

things I have tried:
-re-installing: pt9 and ilok drivers
-I have switched usb ports
-I have done the whole optimize your computer for pro tools thing
-I have verified that my ilok is working because when i switch to my laptop it works perfectly (also windows 7)

what im working with:
-windows 7
-hp pavilion, it has 4g ram
-m-audio fast track
-m-audio axiam 25 (1st gen)
-korg nonokontrol

so hears the weird thing, when the computer is not connected to the internet I get this error, but when I am connected to the internet everything just works.. and I know this should not be the case soo.. anybody know how i can get my ilok to be recognized by pro tools without having to be connected to the internet?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2011, 09:36 PM
MikeLip MikeLip is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sydney, Oz
Posts: 640
Default Re: error: missing ilok authorization for pro tools 9. please insert the necessary il

When you go to ilok.com on your HP, can you confirm that the website can see the licence is indeed on your ilok?

For some strange reason even though the ilok driver version number hasn't changed, I always download the latest from ilok.com and install that as the very very last thing I do. Dunno why, but it works for me on the last few builds I did. This could explain that maybe the iLok driver is not working correctly, but the iLokHelper driver (which ilok.com uses) is working correctly.

When not connected to the internet, can you see the ilok in Device Manager? (though I think it will even if the driver isn't working with PT).

USB power management turned off in Dev Mgr?

Good luck,
Mike.
__________________
This might qualify for "the best worded, but most idiotic thing I've ever heard said" award.-ejwells

Avid Pro Tools|HD Native 9.0.3. Win7x64Sp1. i7-930 X58A-UD3R. Acronis backup. Black Viper optimized.
Google the DUC
Search Avid

Reply With Quote
  #3  
Old 07-07-2011, 04:47 PM
weakluv weakluv is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default Re: error: missing ilok authorization for pro tools 9. please insert the necessary il

Ilok.com does recognize the ilok and shows the licence for pro tools 9 when connected to the internent. power mang. is off.

When i go to the device manager it shows the ilok but it puts it in the unspecified catigory, not suere if that means anything.

I'll try reinstalling the driver again and see if that works, but as of yet pro tools still wont recognize the ilok even the the computer does when im not connected to the internet.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error, missing iLok authorization for Pro Tools 9 Martin11 Pro Tools Software (Win) 26 07-02-2013 01:00 AM
Error ilok authorization missing pro tools 10 thieums Pro Tools Software (Mac) 1 02-18-2013 01:00 PM
error missing ilok authorization for pro tools 10 ProToCall Pro Tools Software (Win) 9 10-13-2012 08:21 AM
Error, missing ilok authorization... Martin11 Pro Tools Software (Win) 2 06-06-2012 12:38 PM
Error, missing ilok authorization for Pro Tools 9 Martin11 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-13-2011 09:44 AM


All times are GMT -8. The time now is 06:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com