Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2010, 10:01 AM
danander11's Avatar
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 3,967
Default Hardware Not Found error FIXED

Well for me at least.. and as I said in another post.. it was dead simple.

For those of you having this issue, just open the device manager and select 'update driver'. Select manual update from your computer, select peripheral type, (sound etc...), and manually install the Digidesign 003 (or whatever you have), driver.

Start PT and enjoy! It's very nice so far.
__________________
The year,
Is all but over...
For all but Steven Slate,
Our other plugs are ported,
But once again he's late!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2010, 11:59 AM
gyom gyom is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Paris, France
Posts: 6
Default Re: Hardware Not Found error FIXED

Which device manager? where is it?

thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2010, 12:20 PM
audiomold audiomold is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Hollywood
Posts: 7
Default Re: Hardware Not Found error FIXED

Device manager is a Windows thing. Correct?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2010, 06:06 PM
KevinAllen KevinAllen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Chicago, Illinois
Posts: 105
Default Re: Hardware Not Found error FIXED

what drivers? the only driver i had was protools LE 8.0.4 now thats gone.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2010, 06:51 PM
Tim Krukowski Tim Krukowski is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Detroit, MI, USA
Posts: 4
Default Re: Hardware Not Found error FIXED

On the AVID support page there are Pro Tools 9 specific drivers. Use the drop down boxes to navigate to your specific device. Scroll down the page and select and download the Pro Tools 9 drivers that come up for your specific hardware.

Once downloaded, turn off your hardware device. Run the driver installation executable file. It will instruct you to restart your computer. After your computer reboots and arrives at the desktop, power on your hardware device. You will get a bubble that says, "hardware setup was NOT succesful", whatever, ignore it, close it, move on.

Open control panel>system>device manager. You'll see the yellow exclamation mark next to your "uninstalled" hardware device (002r, 003r, etc..). Double click, select "update driver">let me choose>i have a disk. Browse to C:>windows>programsx86>digidesign>drivers>. Select your device.

I strongly recommend a reboot before opening Pro Tools. Could just be a crazy superstition, but, it's what I do on all my installs.

You either like Neil Diamond or you don't. I like Neil Diamond.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error startin Pro Tools SE - Avid Hardware not found toki Pro Tools SE and Essential (Win) 17 04-21-2013 03:22 AM
Error: Audio hardware cannot be found TerdRatchett Pro Tools M-Powered (Mac) 1 04-08-2012 07:40 AM
Found new hardware error mzimpfer Eleven Rack 3 02-12-2011 08:20 PM
002 Rack- hardware not found error Recengnr24 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 08-14-2009 09:13 PM
Hardware not found error... Adman44 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-04-2005 05:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com