Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2010, 03:17 AM
moonwalker2 moonwalker2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 169
Default Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools.exe

Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files.....Pro Tools.exe
R6026 -pure virtual function call

Been getting this error for some time now. I don't know what it is. When i get it i get like 50 little windows telling me the same thing: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files.....Pro Tools.exe
R6026 -pure virtual function call

My only option is to quit pro tools.
This happens mostly quite random when i hit play.

Sandrareport:
SiSoftware Sandra

Computer
Workgroup : WORKGROUP
Host Name : Oscar-Dator
User : Oscar

Processor
Model : AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
Speed : 3GHz
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Quad-Core
Integrated Data Cache : 4x 64kB, Synchronous, Write-Back, 2-way, Exclusive, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 4x 512kB, ECC, Synchronous, Write-Back, 16-way, Exclusive, 64 byte line size
L3 On-board Cache : 6MB, ECC, Synchronous, Write-Back, 48-way, 64 byte line size, 4 threads sharing

Computer
Mainboard : Gigabyte M57SLI-S4
BIOS : Award (Phoenix) FHL 11/06/2009
Bus(es) : X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 8GB DIMM DDR2

Chipset
Model : AMD F10h Athlon 64/Opteron/Sempron HT Hub
Front Side Bus Speed : 2x 1GHz (2GHz)
Total Memory : 8GB DIMM DDR2
Channels : 2
Memory Bus Speed : 2x 402MHz (804MHz)

Memory Module(s)
Memory Module : A-Data 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)
Memory Module : A-Data 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)
Memory Module : A-Data 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)
Memory Module : A-Data 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)

Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8600 GT (32 SM4.0 1.1GHz, 256MB DDR3 2x704MHz, PCIe 1.00 x16)

Graphics Processor
OpenCL Processor : NVIDIA GeForce 8600 GT (32SP 4C 1.19GHz, 231.6MB 2x704MHz)
CUDA Processor : NVIDIA GeForce 8600 GT (32SP 4C 1.19GHz, 231.6MB 2x704MHz)
Compute Shader Processor : NVIDIA GeForce 8600 GT (32SP 1.1GHz, 231.6MB 2x704MHz)

Storage Devices
Seagate ST3802110A (80GB, ATA100, 3.5", 2MB Cache) : 75GB (D:)
SAMSUNG HD103SJ (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 32MB Cache) : 932GB (C:)
Hitachi HDS721616PLA380 (160GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 7MB Cache) : 149GB (F:)
SAMSUNG HD753LJ (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 32MB Cache) : 699GB (G:)
KingstonDataTraveler 2.0 1GB (USB) : 995MB (E:)
WD 5000AAV External 500.1GB (USB) : 466GB (J:)
TSSTcorp CDDVDW SH-S223F (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (H:)
AJSHSTO S1QF4D2 (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (K:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (D:) : 75GB (NTFS) @ Seagate ST3802110A (80GB, ATA100, 3.5", 2MB Cache)
Reserverad av systemet : 100MB (NTFS)
Hard Disk (F:) : 149GB (NTFS) @ Hitachi HDS721616PLA380 (160GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 7MB Cache)
Hard Disk (G:) : 699GB (NTFS) @ SAMSUNG HD753LJ (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 32MB Cache)
Removable Drive (E:) : 993MB (FAT32) @ KingstonDataTraveler 2.0 1GB (USB)
My Book (J:) : 466GB (FAT32) @ WD 5000AAV External 500.1GB (USB)
Hard Disk (C:) : 931GB (NTFS) @ SAMSUNG HD103SJ (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 32MB Cache)
Optical Drive (H:) : N/A @ TSSTcorp CDDVDW SH-S223F (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (K:) : N/A @ AJSHSTO S1QF4D2 (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Giga-Byte MCP55 LPC Bridge
LPC Legacy Controller 1 : ITE IT8716F
Audio Device : Giga-Byte MCP55 High Definition Audio
Audio Codec : Realtek Semiconductor 888 High Definition Audio
Serial Port(s) : 1
Parallel Port(s) : 1
Disk Controller : Giga-Byte MCP55 IDE
Disk Controller : Giga-Byte MCP55 SATA Controller
Disk Controller : Giga-Byte MCP55 SATA Controller
Disk Controller : Giga-Byte MCP55 SATA Controller
USB Controller 1 : Giga-Byte MCP55 USB Controller
USB Controller 2 : Giga-Byte MCP55 USB Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Giga-Byte TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : nVidia MCP5+ SMBus 1
SMBus/i2c Controller 2 : nVidia MCP5+ SMBus 2

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Peripherals
Media Player : Kingston DataTraveler 2.0 (993.18MB)

Network Services
Network Adapter : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet (Ethernet, 100Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance : x64

Performance Tips
Warning 100 : Large memory sizes should be made of Registered/Buffered memory.
Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2010, 03:25 AM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,456
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

In most cases this specific error is caused by incompatible plugins!

Check if you have the required versions of your plugz

http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=343311
__________________
002R BLA mod, PT LE 8.0.1, MP Toolkit 2,
Intel Quad, 4GB Ram,
System 500GB, Audio 500, Samples 500 SATA, Backup 1TB, Win XP SP3
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 10, Win 7 Pro 64, Asus P8Z68-V Pro Gen3, 2600K at 4.6 GHz, 16 GB Ram, audio PC bundle from scan.co.uk
Reply With Quote
  #3  
Old 10-22-2010, 03:53 AM
moonwalker2 moonwalker2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 169
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

I could not find any windows installer for updating the plug-ins. only a mac installer?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-22-2010, 08:21 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,150
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

If you tell us which plugins, specifically, it would be much easier to point you in the right direction.

Do you have FL Studio installed?
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops)

Profire2626, MBox Mini, Command8
PT10
OSX = 318 Dverb2.0
EFIX is a scam!
Reply With Quote
  #5  
Old 10-22-2010, 08:25 AM
moonwalker2 moonwalker2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 169
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

No i don't use FL.

Should i list every plug-in i use?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-22-2010, 08:32 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,150
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

It would be helpful to have a list of every plugin that is installed including exact version numbers, yes. That will make it easy for us to tell you which ones are out of date, which ones can cause problems, and where you can get the updates.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops)

Profire2626, MBox Mini, Command8
PT10
OSX = 318 Dverb2.0
EFIX is a scam!
Reply With Quote
  #7  
Old 10-22-2010, 04:08 PM
moonwalker2 moonwalker2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 169
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

I'll come back with a list of all my third party plug-ins.

A really strange thing is that when i insert Eq 3 7-band on a track, mess some with it, after half a minute the whole computer hangs. Any thoughts about this?
Reply With Quote
  #8  
Old 04-22-2011, 12:47 PM
indie-ground indie-ground is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hollywood, CA
Posts: 6
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

Bump, I have this error too!

I am running Windows 7 64 bit via bootcamp to run Pro Tools 9.0.2 and asio4all

My plug-ins are Waves Platinum newest version, SoundToys Native newest version and Complete Production Toolkit.

My computer is a early 2011 Macbook Pro 2.3 GHz 4GB Ram.

On the Mac side of things I get many playback errors clicks and pops. Tried reinstalling many times both software and operating systems.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-04-2012, 10:34 PM
jzeal jzeal is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Doha-Qatar
Posts: 1
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

Unsupported plugins caused this problem.
Try and uninstall recently installed third party plugins. If the problem persists, that is because Pro Tools retains many of uninstalled plugins in its plugins folder and in this case, you will have to perform a manual removal of those applications. Follow the steps below:

1 - Go to your system folder, locate a folder called "common files".
2 - Find "Digidesign and locate DAE folder.
3 - Then locate plugins and open it to search for recently installed plugins.

I recommend you remove those ones that were not bundled with Pro Tools. If you installed them at a later date than when you installed Pro Tools, then try and search by "dates created". Select each plugin and you will see the information below the windows explorer. Let me know if you have any other issues. I have tried this and it worked.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-05-2012, 10:55 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,276
Default Re: Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime Error!. C:\program files..Pro Tools

I found that re-installing the iLok drivers fixed this problem for me.
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System Drive: Samsung SSD 840 Evo 512GB
Recording Drive: Samsung SSD 840 Pro 512GB
Samples Drive: Samsung SSD 840 Pro 512GB
StorageDrive: 3 x1TB WD Caviar Black 64mb Cache
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microsoft Visual C++ Runtime Library error r0binator Pro Tools Software (Win) 1 11-11-2012 08:29 AM
Microsoft Visual C++ Runtime Library error. Dylan360 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 10-10-2009 03:06 PM
Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error OSR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 10-26-2006 05:40 PM
Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error OSR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-16-2005 08:28 PM
Microsoft Visual C++ Runtime Library Error Rabidium 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 07-08-2002 10:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com