Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2010, 06:17 AM
audiophile2010 audiophile2010 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Gladstone, MO
Posts: 2
Default ProTools LE8 freezes after DAE loaded in startup

I have a new Dell (Windows 7), and I just installed a brand new mBox2 Pro with ProTools LE8. When I start up the software, the program freezes when it hits DAE loaded. I have to shut down the program. When I do, I see a blue screen telling me that it is dumping physical memory and that if I installed something weird recently, get it off.

I tried optimizing my computer, to no avail. I also tried removing of the plugins, and that didn't make any difference. If someone could please help me solve this, I would be very grateful.

My specs:
mBox2 Pro with ProTools LE8;
Dell Studio 1747 (in Spring 2010);
Processor: Intel i7 Q720 @1.60 gHz;
Memory: 6.0 GB RAM
Audio: ATI High Definition Audio Device
Windows 7
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2010, 06:26 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,642
Default Re: ProTools LE8 freezes after DAE loaded in startup

PTLE8 does not run on W7. You will need 8.0.3 cs2 or 8.0.4.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.2.1 (11.1.3 for clients) ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools freezes during start-up (freezes after "Dae loaded").. Please help! andreeaspersson Pro Tools Software (Win) 1 01-01-2013 04:47 PM
Can't get beyond 'DAE Loaded' on startup window 10.1.2 andrewd Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 05-03-2012 11:10 AM
LE 6.9 Freezes at "DAE Loaded" Please help! ArfurGee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-22-2005 10:05 AM
DAE Loaded Crash on PT startup smilez03 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-19-2005 05:45 PM
Protools LE 6.1.1 freezes on startup milet22 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 05-24-2004 08:28 AM


All times are GMT -8. The time now is 07:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com