Avid Pro Audio Community

Pro Tools 11 Information

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Avid at NAB 2014








Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-29-2010, 04:34 PM
kellogs767 kellogs767 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: United States
Posts: 6
Default Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

Hello,

I've recently installed Pro Tools LE 8 on my 15-inch: 2.66GHz macbook pro which is running on OS X 10.6.3. Also, after several frustrating minutes, I found what I believed to be the correct updates (8.0.3 Update for Mac OS X and Pro Tools LE 8.0.3cs2 Update for Mac). Also, I read some forums that suggested I plug in the Mbox 2's usb cable into the USB slot closest to me on my macbook.

After I attempted to open Pro Tools from the dock, the loading screen came up, loaded all of the plugins, and then when the Open Session window should have appeared, it just froze without any window even open. I checked in the Force Quit Applications window on my macbook, and surely enough, Pro Tools Le was Not Responding. I've tried again and again several times, but the same thing keeps on happening.

Is there anybody who may possibly know what's causing this to happen, and what I can do to fix this problem?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-30-2010, 04:58 AM
barry1 barry1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 249
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

seems like alot of people have problems with the usb mbox2 series...but not with the firewire series
Reply With Quote
  #3  
Old 05-30-2010, 05:55 AM
illadin illadin is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Dubai, United Arab Emirates
Posts: 1
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

I have the same problem with an Mbox 2 Mini. didnt have this problem with my previous Mac (tiger) and Pro Tools LE 7.3.1

Now i got this new Mac and new Pro Tools LE 8. but it's sad that i cannot use it.
Would be nice to learn how to fix this problem. Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 05-30-2010, 06:28 AM
mracpublishing mracpublishing is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Venice, Italy
Posts: 4
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

Macbook Pro 17'' i7 with Mbox 2 Pro (firewire) is not working either.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-30-2010, 11:29 AM
wasserwerk wasserwerk is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Deutschland
Posts: 57
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

Is the new MacBook Pro 13 also affected by the problem with Mbox2?

regards
Wasserwerk

PS. This is my first post so hello and welcome!
Reply With Quote
  #6  
Old 05-31-2010, 06:52 AM
barry1 barry1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 249
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

goto post logic 9/pt le 8=15" mbpro i7 2.66- 10.6.3 sleopard......your answerr is there

its the driver goto this thread....miine works after doing it
Reply With Quote
  #7  
Old 05-31-2010, 09:44 AM
Zooce Zooce is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Arizona
Posts: 84
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

I'm not sure how exactly to do this, but you may want to revert back to the Mac OS X 10.6.2 because 10.6.3 is still in testing by Avid.

There are a lot of PT8 users that say that they haven't had any problems with 10.6.3, but some say they have so I'd give that a try.

-Zooce
Reply With Quote
  #8  
Old 05-31-2010, 07:04 PM
kellogs767 kellogs767 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: United States
Posts: 6
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

barry1, can you please give me a link to that post? I tried to use the forum search to find it, but I was unable to find it.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-03-2010, 01:44 PM
ragingcortez ragingcortez is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

I just today got my refund from Avid for the PT8LE upgrade I purchased.

The tech support people I spoke to said a fix was imminent but couldn't say what that meant exactly - a month, two, more ... There are some tricks you can try to make it work in the interim but it's really sort of half-assed, imho.

I didn't necessarily want to return the software but that was the only way I could ensure my 30 days of tech support would happen when I was actually able to use the product.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-03-2010, 03:56 PM
barry1 barry1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 249
Default Re: Mbox 2 with Macbook Pro 15" i7 not working

logic 9/pt le 8 = 15" mbpro i7 2.66- 10.6.3 sleopard is the post in duc and it lead to apple discussion post... go to library>audio>Midi Drivers and remove the DigiDioMidiDriver.plugin file....http://discussions.apple.com/thread....readID=1650172
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MacBook Pro 13" i5 last non Retina working well with PT11 VRW Pro Tools 11 Discussion 0 03-15-2014 08:33 AM
MBox "launch control panel" button not working again with the latest driver Zarabozo Pro Tools Software (Win) 0 10-26-2012 12:01 AM
HD Native not working on new MacBook Pro 17" Quad-Core, Magma EB1H kevinmac Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 03-08-2011 10:42 PM
Mbox "3" on a dated Macbook? bfx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-01-2010 01:02 AM
Mbox 2 mini not working with macbook Luke K 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 10-11-2009 01:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com