Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-10-2010, 01:00 PM
deeceechillen deeceechillen is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Default Authorization code wont work!

I have pro tools 8 LE for windows and my mp3 option for bouncing does not work. It says something about the mp3 option being expired. So I deleted the mp3 folder and reinstall the mp3 option. When I go to bounce, it asks my for serial number. the problem is that it is case sensitive. For some odd reason i type in a letter and it automatically is already in upper case. I tried everything to copy and paste but it still comes out upper case. WHAT THE HELL IS GOING ON! i have my authorization code and everything and it starts with "DIGI" then becomes lower case letters. I CANT PUT IN THOSE LOWER CASE, ITS NOT MY COMPUTER ITS THE PROGRAM!! WHAT THE HELL!? HELP!>!>!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-10-2010, 01:05 PM
mixmama's Avatar
mixmama mixmama is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Wilmington, NC
Posts: 133
Default Re: Authorization code wont work!

the auth code you are trying to use is to install Pro Tools only and not for the mp3 option. The mp3 option you can download at the Avid site but it will cost you $20...there's no way around it.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2010, 01:11 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: Authorization code wont work!

If you want to save the 20 bucks there are free open source mp3 encoders on the net like LAME. A bit more trouble to use, but some people like them better.
http://lame.sourceforge.net/
Reply With Quote
  #4  
Old 05-11-2010, 02:31 AM
netnoggin netnoggin is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Gulf Coast, Alabama
Posts: 614
Default Re: Authorization code wont work!

Quote:
Originally Posted by dave911 View Post
If you want to save the 20 bucks there are free open source mp3 encoders on the net like LAME. A bit more trouble to use, but some people like them better.
http://lame.sourceforge.net/
Totally agree. There are too many free or open source ways to get your files converted. My personal favorite is ffmpeg, but most of the time I use WinFF which is a front end GUI for the command line based ffmpeg. A real swiss army knife, ffmpeg converts almost anything to anything in both the video and audio world. For free.

As for it being more trouble, I'll tell you what's more trouble to me - an mp3 option for Pro Tools that sometimes fails to work properly. I bought it a few years ago and now never use it as I found it to be unreliable. One of the most aggravating quirks was there would be no mp3 file at the end of the bounce. No output, no error message, nothing. Oddly, running the bounce again usually made it work. But if it's a crap shoot as to whether or not it will work on the first try, I'm not going to use it.
__________________
NN, aka Hobonoggin
H.I.T. Program graduate (Hobo Internship Training)
Reply With Quote
  #5  
Old 05-11-2010, 02:54 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 1,926
Default Re: Authorization code wont work!

Although I have the mp3 option, and never had a single hitch with it, still not really use it. If I bounce a high res. wav, and convert a mp3 version with a 3rd party free utility, I have the original, and the mp3, so if it is approved, don't have to bounce once again.
Not to mention that if you have a high res. wav, you can easily convert it to multiple formats, like mp3, flac, etc.
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #6  
Old 05-11-2010, 06:59 AM
netnoggin netnoggin is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Gulf Coast, Alabama
Posts: 614
Default Re: Authorization code wont work!

Quote:
Originally Posted by tamasdragon View Post
Although I have the mp3 option, and never had a single hitch with it, still not really use it. If I bounce a high res. wav, and convert a mp3 version with a 3rd party free utility, I have the original, and the mp3, so if it is approved, don't have to bounce once again.
Not to mention that if you have a high res. wav, you can easily convert it to multiple formats, like mp3, flac, etc.
Exactly - more options.
__________________
NN, aka Hobonoggin
H.I.T. Program graduate (Hobo Internship Training)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT LE 7.4 Authorization code doesn't work 51sth 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-05-2012 07:33 AM
Upgraded to 7.4.2 and now my authorization code doesn't work ryanm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-22-2008 08:18 PM
Authorization code won't work johnjm22 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-21-2007 09:11 AM
why wont digidesign accept my authorization code? rjd2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-10-2007 03:09 PM
Authorization code will not work Da' Cono Men 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-12-2005 08:34 PM


All times are GMT -8. The time now is 10:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com