Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2010, 11:51 PM
cheopsnet cheopsnet is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default Help: selecting part of a song and create a loop

Hi,

I have a simple question and would appreciate your help in as much details as possible, since I seem to get easily confused with all the features of Pro Tools:

My objective is to be able to use the inside of song X (say 0:35:00 to 0:57:32) and create a loop from it, the idea being that I have a loop track (playing the 22seconds or so over and over) and an instrument track where I jam over the loop.

I already have song X on a track and I know how to loop a sample, but I cannot seem to be able to clean up my sample: I cut before and after, in a very butcher kind-of-way, and I am left with bits before and bits after that make the portion un-loopable.. How can I achieve the cleanup of this selection?

Sorry for the mediocre description of my problem. I appreciate any help and, please, do not spare any detail. Thanks a lot

Cheops
cheopsnet@gmail.com
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2010, 12:14 AM
tlennon tlennon is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: New Jersey
Posts: 171
Default Re: Help: selecting part of a song and create a loop

Select the trimmer tool and drag the edges of the region. See Chapt 23 page 458.
__________________
Terrence Lennon
Ivory Key Productions
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2010, 11:42 AM
cheopsnet cheopsnet is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default Re: Help: selecting part of a song and create a loop

Thank you TLennon, but what book/manual are you referring to? Is it available online on pdf? I would appreciate if you could send me the link..

Thanks

Cheops
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2010, 12:09 PM
cheopsnet cheopsnet is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default Re: Help: selecting part of a song and create a loop

Nevermind.. Got it! Thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Selecting part of a file from Browsers idris Pro Tools Post & Surround 10 10-12-2010 07:19 AM
Tips on looping part of a song? elsterNJ Pro Tools Post & Surround 5 05-07-2009 12:03 AM
What body part would you give up to get rid of Loop Trimmer? holden Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 04-29-2008 05:39 AM
After Loop record-selecting different takes from Region list Shanegrla 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-11-2008 12:12 AM
Selecting "loop playback" interrupts audio? millerworld 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-19-2008 04:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com