Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-26-2010, 03:04 PM
Brucifer Brucifer is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

I see that there is a link in the Sticky about PT and Windows, but it seems to simply take me to a page of Avid ads which I'm afraid I'm a little tired of clicking back and forth through. My apologies.

I recently purchased the MBox 2 Factory Bundle which included PT 7.4 and when I try to run it on my Vista 64 bit computer I receive the "Pro Tools Application has stopped working" error message, I tried the run as administrator option which did not work.

Any other ideas? This is becoming very frustrating. Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-26-2010, 03:42 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,344
Default Re: Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

7.4 is not compatible with 64 bit operating systems.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2010, 04:28 PM
Brucifer Brucifer is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

Thanks JSM40. Do you happen to know if the 8.0.3 upgrade designed for Windows 7 will work or of any other options?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-26-2010, 05:18 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,494
Default Re: Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

Quote:
Originally Posted by Brucifer View Post

I recently purchased the MBox 2 Factory Bundle which included PT 7.4 and when I try to run it on my Vista 64 bit computer I receive the "Pro Tools Application has stopped working" error message, I tried the run as administrator option which did not work.
The 8.0.3 upgrade with the beta driver will sometimes (depending on hardware) run adequately in Windows7/64bit. Vista is far less likely.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.2.1 (11.1.3 for clients) ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2010, 05:32 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,652
Default Re: Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

Quote:
Originally Posted by Brucifer View Post
I see that there is a link in the Sticky about PT and Windows, but it seems to simply take me to a page of Avid ads which I'm afraid I'm a little tired of clicking back and forth through. My apologies.

I recently purchased the MBox 2 Factory Bundle which included PT 7.4 and when I try to run it on my Vista 64 bit computer I receive the "Pro Tools Application has stopped working" error message, I tried the run as administrator option which did not work.

Any other ideas? This is becoming very frustrating. Thanks in advance.
Did you buy it used, or new. If purchased new you should received the 8 upgrade for free.
__________________
Asus P5Q Pro Turbo, Intel q9550 2.83GHz, windows 8 Pro 64bit, Eleven Rack, Profire 2626, Pro Tools 10, Pro Tools 9, Delta 1010lt, M-Box Micro, LE 8.0.4cs2, Pro Tools m-powered 8.0.4cs2, MPTK2,Mix TDM 6.4 G4
M-Powered 8.0.1 CS2 Mac G5 PPC dual 2.0 OSX 10.5.8
Reply With Quote
  #6  
Old 04-26-2010, 05:59 PM
Brucifer Brucifer is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

I bought it new and received an email with an upgrade option email after registering. Is 8 compatible?

Thanks for your input and patience. It's times like these that I realize how my computing skills are lacking.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-26-2010, 06:07 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,652
Default Re: Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

Quote:
Originally Posted by Brucifer View Post
I bought it new and received an email with an upgrade option email after registering. Is 8 compatible?

Thanks for your input and patience. It's times like these that I realize how my computing skills are lacking.
Compatible with Vista 64 (maybe) But it's not a best shot scenario. But you can try it. It is documented that some people get it to work. With 8.0.3 CS2 on Win 7 64, for the most part it works great. Just not for everybody. But you have to try it to see.
__________________
Asus P5Q Pro Turbo, Intel q9550 2.83GHz, windows 8 Pro 64bit, Eleven Rack, Profire 2626, Pro Tools 10, Pro Tools 9, Delta 1010lt, M-Box Micro, LE 8.0.4cs2, Pro Tools m-powered 8.0.4cs2, MPTK2,Mix TDM 6.4 G4
M-Powered 8.0.1 CS2 Mac G5 PPC dual 2.0 OSX 10.5.8
Reply With Quote
  #8  
Old 04-26-2010, 06:27 PM
Brucifer Brucifer is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 7.4 and Windows Vista 64 bit

Thanks! I'm downloading the upgrade right now. Hopefully this will work.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vista and Pro Tools Jon Oldroyd FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 4 10-18-2013 01:34 PM
Windows Vista and Pro Tools 8 harlemrucker Tips & Tricks 7 02-27-2009 10:12 AM
Pro tools with windows vista bassman733 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 01-28-2009 12:03 PM
Pro Tools 7.4 and Windows Vista plasticine General Discussion 4 11-19-2007 04:29 PM
Pro Tools and Windows Vista M-ManLA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-23-2007 05:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com