Avid Pro Audio Community

Pro Tools 11 Information

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Avid at NAB 2014








Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2010, 05:33 AM
jborkin jborkin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Default sound card issues with pro tools 8 / windows 7

hey

just installed pro tools 8.0.3 on my new windows 7 64bit computer

everything running fine except:

i cant seem to select the mbox2 as the primary audio device on windows 7...

which is a problem because my monitors emmit a high pitch noise when the mbox2 isnt selected as the primary audio device...

anyone know how to get round this>?

cheers

joel
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2010, 09:06 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,237
Default Re: sound card issues with pro tools 8 / windows 7

Are you using the 8.0.4b drivers?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.1.2 ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Reaper 4.602 ReWired
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2010, 10:57 AM
jborkin jborkin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Default Re: sound card issues with pro tools 8 / windows 7

yep downloaded and using the 8.0.4b drivers...
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2010, 01:00 PM
Jammie300 Jammie300 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Manchester, UK
Posts: 15
Default Re: sound card issues with pro tools 8 / windows 7

Unfortunately, Digi and most users of 8.0.4b (b is for beta btw ) have been having huge problems with setting the primary device like in XP. I myself have been having problems too and have had to resort to using the output of laptop into the input of the Mbox. Its not the best but it works for now.

I will mention that 8.0.4b is a beta and therefore will have bugs/issues/problems and I know that Digi are working hard to get this resolved with the audio drivers. Please bear with them, they are working hard

James
__________________
Macbook Pro v10.6.8 2GHz Intel Core i7
4Gb RAM
M Box 2 Mini w/ Pro Tools 9.0.5
Reason 4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound card issues. tfee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-11-2008 06:32 PM
Digi001 with XP sound card issues soalivetoday 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-28-2006 02:29 PM
Digi002R as my windows sound card? Mayham 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-25-2004 04:27 AM
Sound Card Compatibility Issues Gunner Digidesign Hardware & Software 3 11-26-2001 03:30 PM
sound card issues gill1 Digidesign Hardware & Software 1 12-24-2000 02:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com