Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-19-2010, 08:20 AM
sorenfgp sorenfgp is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Unhappy Trouble installing Pro Tools (Feature Transfer Error??)

Hello everyone

I just purchased an Mbox 2 with Pro Tools 8 LE included and have run into some problems...

When I try to install Pro Tools on my comp i get the following error message:

Feature Transfer Error

Component: Documentation - Plug-Ins
File: E:\Pro Tools LE Installer\data2.cab
Error: <- I don't know what this would be in english, but it says something with an I/O-unit failure


I have read somewhere on this forum that it could be a problem with my DVD, so I have tried to rip it to my disc and mounting, but I am not able to rip it succesfully no matter what ripping software I'm using. :S
Somewhere else I read that maybe I could get a downloadable version of Pro Tools off digidesigns website, but as the Pro Tools came with the Mbox 2 I'm not able to download it directly from their support page.

So have anyone experienced this or do anyone know why this is happening?

My system info is the following:

Dell Inspiron 1720
4056 MB RAM
Intel Core 2 duo 1.83 GHz

32-bit Windows Vista Home Premium SP1

Audio interface:
Mbox 2 with Pro Tools 8 LE
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2010, 12:12 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 2,257
Default Re: Trouble installing Pro Tools (Feature Transfer Error??)

Yeah it's either a bad disc or your drive just can't read it for some reason. You could try it on a different drive if you have one available and copy the files to a flash drive or over a network. Or you could contact Digi support and they will probably send you a download link.
__________________
Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
Gigabyte GA-EX58A-UD3R Motherboard
i7 920 Quad-Core Processor O/C 3.7 GHz
12GB OCZ DDR3 RAM
Kingwin ABT-650MM 650W Power Supply
COOLER MASTER V8
HIS Radeon HD 4650 512MB 128-bit PCI Express Video Card
Sileo 500 Silent Computer Case
Pro Tools HD 10.3.9 & Pro Tools HD 11.2.1
Windows 7 Ultimate 64-bit
MacBookPro I7 / Mavericks
Event 2030 Active Monitors
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2010, 08:22 AM
sorenfgp sorenfgp is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default Re: Trouble installing Pro Tools (Feature Transfer Error??)

Ok, so you´re probably right about the corrupt DVD. I have tried to run the DVD on other computers with the same problem.

So for a week ago, I wrote a case to DigiDesign telling them about my problem, and have not yet recieved an answer!?!
I have also tried to call them, but It seems that within Denmark you can only call DigiDesign if you have a home telephone, and I only have a cell phone, so do anyone have any idea as to what I could do?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-24-2010, 10:54 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 4,112
Default Re: Trouble installing Pro Tools (Feature Transfer Error??)

If I'm not mistaken, once you buy the installer DVD you're also entitled to a DOWNLOAD, which seems to be a lot more reliable. Just that it takes a LOONNNNGGGGG time. (Over 3 hours on my dsl...)
Log into your MyDigi account and it should be there.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-24-2010, 11:36 AM
sorenfgp sorenfgp is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default Re: Trouble installing Pro Tools (Feature Transfer Error??)

No it is not. I have bought it through a retailer and have recieved with my Mbox 2. You can only download it directly from digi designs website if you have purchased it through them directly, hence my problem...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feature transfer error criemann 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-11-2011 11:22 AM
Feature transfer error criemann 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-11-2011 11:17 AM
Feature Transfer Error... HELP!!! Funkle 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-15-2010 07:35 PM
trouble with installing protools8 (Feature Transfer Error) mousetrapmarvin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-30-2009 09:16 AM
Feature transfer error 7.3 filosofem 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-06-2006 07:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com