Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-02-2010, 05:39 PM
Vandy Vandy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 10
Default InterLok death . . .

Updating from 8.01 to 8.03 has blown this system up (ProTools LE)
Using the 32-bit emulation structure has not been a problem - LE v8 works a treat (for this newbie). After the update, a message appears requesting InterLok driver update (go to paceac.com; etc.). The EXE is downloaded & run, but an error gets thrown (error1326.Error C:\windows\system32\Drivers\tpkd.sys GetLastError:2).
Then clicking on the ProTools app icon yields an immediate boink . . .
Then I uninstall, re-install v8.00 & everthing is fine (can't re-install 8.01 though - it used to be possible). Spreads across two (2) monitors fine, yada, yada . . . And I get the "Update Available" message just fine, too . . .
What's up? Apparently InterLok is an anti-piracy method - seems silly, doesn't it? How is an "Update Available" message received but the "Update" doesn't have the capability to create permissions?
Any thoughts out there?
Firewall (Zone Alarm) is turned off during every install; even went back to v7.4 in my re-install progression . . .
Thanks in advance for any help!

SiSoftware Sandra

Processor
Model : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
Speed : 3.13GHz
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 2 Unit(s)
Type : Quad-Core
Integrated Data Cache : 4x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L2 On-board Cache : 4x 256kB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L3 On-board Cache : 8MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, Exclusive, 64 byte line size, 8 threads sharing

Computer
Mainboard : EVGA 132-BL-E758
BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG 09/17/2009
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 6GB DIMM DDR3

Chipset
Motherboard : EVGA 5500 (Tylersburg) I/O Hub
Front Side Bus Speed : 2x 3GHz (6GHz)
Model : Intel Core Desktop (Bloomfield) UnCore
Memory Bus Speed : 2x 660MHz (1.32GHz)

Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce GTX 285 (240 SM4.0 1.37GHz, 1GB DDR3 2x1.24GHz, PCIe 2.00 x16)
Video Adapter : NVIDIA GeForce GTX 285 (240 SM4.0 1.37GHz, 1GB DDR3 2x1.24GHz, PCIe 2.00 x16)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows Vista Business 6.00.6001 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2010, 06:50 AM
Vandy Vandy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 10
Default Re: InterLok death . . .

Hi there . . .
Nope, not USB - using SATA
Plus, I'm a MBox2 Mini only guy. Am hoping to get more involved creatively, but the software installs get me bogged down . . .
Much less integrating new stuff like ToonTrack samples
Thanks for the alternate driver site . . .
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2010, 07:23 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 4,121
Default Re: InterLok death . . .

By USB interface, I think he meant an Mbox 2 or mini which is USB, as opposed to an Mbox Pro which is firewire. Just a guess....
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2010, 07:42 AM
Vandy Vandy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 10
Default Re: InterLok death . . .

PS
Vista 64 has two (2) Program File install sites. One is for applications that require 32-bit emulation - I've tried both. The "natural" placement is in the (x86) folder. I thought that maybe the interLok driver set-up was "seeing" a 64-bit system & tried to update ProTools' needs with 64-bit drivers, couldn't access the pathway it thought best & threw up . . .
Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2010, 07:43 AM
Vandy Vandy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 10
Default Re: InterLok death . . .

sw Rec . . .
See?
A newbie here - your "guess" is probably spot on . . .
Reply With Quote
  #6  
Old 01-06-2010, 06:11 PM
skwid12 skwid12 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Default Re: InterLok death . . .

i have the exact same problem and the interlok update does nothing , still get the same error message , going back to 8.0 as it works fine, mabey interlok and avid will get off their ass and fix this problem ... tech support these days is getting lame for all these software companys , just had a big blow out with ik multimedia.... now they are out 30,000$ i guess digi and pace needs a good kik in the legal pants to wake em up!!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is Interlok (R)? Mariana Pro Tools Software (Win) 6 11-06-2013 07:50 PM
Interlok MAC OS Extensions 5.7.2 ? renips1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-12-2012 03:52 PM
Interlok??? HorseHead Pro Tools SE and Essential (Win) 1 05-31-2011 06:05 PM
interlok drivers? what are these? bigmarkus 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-20-2007 06:43 PM
Interlok & PT 6.1 Bluezmo Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-17-2003 02:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com