Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Customer Care How To Videos

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2009, 09:15 AM
dannyt18 dannyt18 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 8
Default Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

Hi,
I have been trying to install Pro Tool LE 8 with MBox 2 onto my Desktop Windows XP SP2. I keep getting the same error message of
Specs:
Microsoft Windows XP
Professional
Version 2002
Service Pack 2
1.00 GB Ram
AMD Athalon(tm) 64X2 Dual Core Processor 3800+ \ 2006.4 MHz
D: TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M
Motherboard: abit NVIDIA nForce 570 Ultra KN9 Ultra
Video Card: NVIDIA GeForce 7600 GT

Feature Transfer Error
Component: Documentation - Control Surfaces
File: D:\protoo~6\data2.cab
Error: This request could not be performed because of an I/O device error
I also have been getting

FEATURE TRANSFER ERROR
Feature: Program Files
Component: Common
File: D:\Protoo~6\data2.cab
Error: Data Error (cyclic redundancy check)

My last one is

Feature Transfer Error
Component: Documentation - Control Surfaces
File: D:\Protoo~6\data2.cab
Error: Data Error (cyclic redundancy check)

Please any help will be great help iv been dying trying to figure out how to get it to work and i still haven't heard back from digi design about ways to fix it
Thanks so much for future help :)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2009, 09:21 AM
epu epu is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: New York, NY
Posts: 917
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

This may or may not solve your problem. I'd highly recommend updating your system to Windows XP SP3. The updates are free from the Microsoft website. I was having issues installing PT 8 on my new Lenovo laptops which traditionally run PT w/o issue. I installed XP SP3, ALL of the updates from the MS (some more patches were released after SP3), and updated my drivers, PACE drivers, etc.

After I installed ALL updates, PT ran flawlessly. DO NOT install Microsoft Internet Explorer 8!
__________________
Desktop

Digi 003R
Asus P5k Wifi
Intel Quad 6600 2.4GHz
XP SP3, 4 GB RAM
500G System, 500G Pro-Tools, 500G Samples/VIs
External - 500G Backup eSata, 500G Masters eSata
Asus DVDR, Asus DVDRW

Laptop

IBM/Lenovo X200 Tablet (Multitouch Screen)
Dual Core 1.86 Ghz
4GB Ram, XPSP3
Digi MBox2 Micro (Occasionally using MBox2)
320G Mechanical Hard Drive
16GB MTron Express Card/34 SSD
100MB/s Read-Write

Harold Everton, MBA

Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2009, 09:23 AM
dannyt18 dannyt18 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 8
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

ok are there specific updates and drivers i need to install to make it work other then the sp3 or are they all included in the sp3 pack?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-14-2009, 09:29 AM
epu epu is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: New York, NY
Posts: 917
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

Like I said, it may or may not solve your problem! XP SP3 contains with it many important updates. You can easily click on GO TO THE MICROSOFT AUTOMATIC UPDATES website on the SECURITY area on your CONTROL PANEL. This will take you directly to the UPDATES website and tell you which updates are ready for your particular computer.

Good luck!
__________________
Desktop

Digi 003R
Asus P5k Wifi
Intel Quad 6600 2.4GHz
XP SP3, 4 GB RAM
500G System, 500G Pro-Tools, 500G Samples/VIs
External - 500G Backup eSata, 500G Masters eSata
Asus DVDR, Asus DVDRW

Laptop

IBM/Lenovo X200 Tablet (Multitouch Screen)
Dual Core 1.86 Ghz
4GB Ram, XPSP3
Digi MBox2 Micro (Occasionally using MBox2)
320G Mechanical Hard Drive
16GB MTron Express Card/34 SSD
100MB/s Read-Write

Harold Everton, MBA

Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2009, 09:35 AM
dannyt18 dannyt18 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 8
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

Thanks ill try and see if it makes any difference :) hopefully it'll work
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2009, 09:38 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 27,575
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

you might google for "dual core hotfix" too.
__________________
Gigabyte GA-EX58A-UD3R, Intel i7 950, 12 gig Corsair DDR3, PNY GeForce 210, HD/Native, HD IO, 192 IO, PT10HD, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Focusrite and Midas..............................
http://www.myspace.com/cswstudio
www.capricornsoundworks.com

The cool thing about digital is; there's 4 ways to do everything. The bad thing about digital is; there's 4 ways to...........

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2009, 10:58 AM
dannyt18 dannyt18 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 8
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

Still no dice after doing some of those things i still get the

Feature Transfer Errorr
Component: Documentation - Control Surfaces
File: D:\PROTOO~6\data2.cab
Error: The request could not be performed because of an I/O device error

Any thoughts as to what this error message means?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2009, 11:29 AM
kdarbyshirebryant kdarbyshirebryant is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hampshire, UK
Posts: 785
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

Quote:
Originally Posted by dannyt18 View Post
Still no dice after doing some of those things i still get the

Feature Transfer Errorr
Component: Documentation - Control Surfaces
File: D:\PROTOO~6\data2.cab
Error: The request could not be performed because of an I/O device error

Any thoughts as to what this error message means?
Well to me it looks as though the installer can't read a bit of the source CD-Rom. Soooo....I'd try copying the entire CD folder to a folder on a hard disc, and install from that. If you encounter an error during the CD copy then you'll have to download the installer from Digi.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2009, 11:59 AM
dannyt18 dannyt18 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 8
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

ok how do i go about doing the installation from my hard drive i think iv tried and it gave me an error message

The menubox executable file can be run either with command like options, or from directory containing a configuration file (e.g. menubox.ini), or from the root of a medium containing an autorun.inf file which references a menubox configuration file. for additional information please refer to the software documentation, or to the menubox home page at www.menubox.com
File: C:\documents and settings\daniel\desktop\pro tools\setup.ini
Error: The system cannot find the file specified.

Thats the errror message when i try to install from my harddrive
Reply With Quote
  #10  
Old 11-14-2009, 12:20 PM
kdarbyshirebryant kdarbyshirebryant is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hampshire, UK
Posts: 785
Default Re: Issues installing protools LE 8 on Windows XP SP2

Run 'setup.exe' in the 'Pro Tools Installer' sub-directory
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem installing protools 5.1.1 on windows XP pezboy7416 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-11-2014 03:25 PM
Issues installing ProTools 10 on external SSD enricocremonesi Pro Tools 10 Discussion 2 01-08-2014 12:31 PM
Issues installing pt 8 le on windows 7 blaqsinasta 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 11-14-2010 10:45 PM
Issue installing protools LE8 on windows XP the01habitat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 04-18-2009 10:30 AM
What's the deal with installing ProTools LE in Windows XP? copypaste 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 02-27-2002 12:15 AM


All times are GMT -8. The time now is 10:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com