Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-26-2009, 03:23 PM
macmanjams macmanjams is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: California, East Bay
Posts: 9
Default Error: Data Error (cyclic redundancy check)

I'm in the same boat trying to install PT8. Getting:
Error: Data Error (cyclic redundancy check)

Here's my specs:

SiSoftware Sandra
System
Model : System manufacturer System Product Name
Workgroup : WORKGROUP
Host Name : Clyde
User : macmanjams
Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz
Speed : 2.5GHz
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Quad-Core
Integrated Data Cache : 4x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 2x 2MB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
System
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P5N73-AM
BIOS : Phoenix Technologies, LTD ASUS P5N73-AM ACPI BIOS Revision 0302 (09/26/2008)
Bus(es) : X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 3.25GB
Chipset
Model : nVidia 07C3h
Front Side Bus Speed : 4x 333MHz (1.33GHz)
Memory Module(s)
Memory Module : Micron 16HTF25664AY-800G1 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-6-6-18 3-24-6-4)
Memory Module : Micron 16HTF25664AY-800G1 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-6-6-18 3-24-6-4)
Video System
Adapter : NVIDIA GeForce 9800 GT (112 SM4.0 1.5GHz, 512MB DDR3 2x952MHz, PCIe 1.00 x16)
Graphics Processor
Adapter : NVIDIA GeForce 9800 GT (112SP 1.62GHz, 512MB 2x952MHz Integrated Graphics)
Storage Devices
ST3750330AS (750.2GB, Fibre Channel, 3.5", NCQ) : 699GB (C:)
Generic USB SD Reader (USB) : N/A (F:)
Generic USB CF Reader (USB) : N/A (H:)
Generic USB xD/SM Reader (USB) : N/A
Generic USB MS Reader (USB) : N/A (I:)
HP psc 2410 (USB) : N/A (G:)
ATAPI iHAP122 8 (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)
Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 699GB (NTFS) @ ST3750330AS (750.2GB, Fibre Channel, 3.5", NCQ)
Optical Drive (D:) : N/A @ ATAPI iHAP122 8 (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Removable Drive (F:) : N/A @ Generic USB SD Reader (USB)
Removable Drive (H:) : N/A @ Generic USB CF Reader (USB)
Removable Drive (I:) : N/A @ Generic USB MS Reader (USB)
Removable Drive (G:) : N/A @ HP psc 2410 (USB)
Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS MCP73 LPC Bridge
LPC Legacy Controller 1 : Winbond W83627DHG
Audio Device : ASUS MCP73 High Definition Audio
Audio Codec : VIA VT1708B 8-channel High Definition Audio CODEC
Audio Device : Creative Labs SB0790 X-Fi XA
Serial Port(s) : 1
Parallel Port(s) : 1
Disk Controller : ASUS MCP73 IDE
Disk Controller : ASUS GeForce 7100/nForce 630i
USB Controller 1 : ASUS GeForce 7100/nForce 630i
USB Controller 2 : ASUS GeForce 7100/nForce 630i
FireWire/1394 Controller 1 : VIA VT6306 VIA Fire II IEEE-1394 OHCI Link Layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : nVidia MCP5+ SMBus 1
SMBus/i2c Controller 2 : nVidia MCP5+ SMBus 2
Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : HP psc 2400 Series (1200x1200, USB, Colour)
Scanners and Cameras
Scanner : HP psc 2400 (USB)
Digital Camera : USB CF Reader (USB)
Digital Camera : USB MS Reader (USB)
Digital Camera : USB SD Reader (USB)
Digital Camera : psc 2410 (USB)
Network Services
Network Adapter : NVIDIA nForce Networking Controller (Ethernet, 100Mbps)
Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Operating System
Windows System : Microsoft Windows Vista Home 6.00.6001 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x86
Windows Experience Index
Current System : 1.0

Thanks in advance:

Jeff
Reply With Quote
  #2  
Old 07-26-2009, 03:48 PM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,862
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

I've seen something similiar to this on one of my partner's home LE system when trying to do a back-up once. His back-up drive was giving us a "cyclic redundancy check". We used windows check/repair disk error sevice, and it repaired the disk and all was good. It took a long time (overnight I think for a 250G drive) for windows to check the entire drive, but it repaired the error and he's had no issues since. Give it a try. Good luck!!
__________________
Third Eye Studios.org
Reply With Quote
  #3  
Old 07-26-2009, 07:50 PM
macmanjams macmanjams is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: California, East Bay
Posts: 9
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

Thanks for the input. I solved it by down loading via My Digi.

thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 07-26-2009, 07:52 PM
macmanjams macmanjams is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: California, East Bay
Posts: 9
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

thanks, I solved the issue by down loading via my digi. thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-12-2009, 09:43 AM
Snoozie Snoozie is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Seattle, WA USA
Posts: 18
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

I also had this error as I was trying to install from the DVD. I read some other posts that indicated that it could be my DVD drive(s) so I decided to download from my digi and try that. During my installation from the download, I got an error message saying that I didn't have enough drive space for the install. So it looks like this was my problem all along. It's curious why the install from the DVD wouldn't give me that message in the first place. It would've saved me a lot of time trying to figure out why it wasn't working.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-23-2009, 01:08 PM
geniusenis geniusenis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

I have this problem too. So i should try to download the software but I reeeeaaaally cant find where to download it from? I have registred my product and all that, "my digi" is empty for me? please help

//Jakob
Reply With Quote
  #7  
Old 10-11-2009, 03:20 PM
Gem1027 Gem1027 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

What did you down load to fix thee issue
Reply With Quote
  #8  
Old 10-11-2009, 09:26 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,587
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

Now that you have the loading issue solved, run out and get a QUALIFIED hard drive for recording your audio sessions! All I'm seeing in your report is your system drive, and recording to it is NOT recommended or supported.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-12-2009, 07:44 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,875
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Now that you have the loading issue solved, run out and get a QUALIFIED hard drive for recording your audio sessions! All I'm seeing in your report is your system drive, and recording to it is NOT recommended or supported.
What he said, and that VIA firewire controller will most likely give you problems too. Please get a qualified controller with a TI chipset.

Some people have had luck copying the DVD to the desktop for installation.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 10-12-2009, 12:29 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,549
Default Re: Error: Data Error (cyclic redundancy check)

Just wanted to chime in on this, in case anyone else comes across it.

We had 100+ customers who were experiencing this send us their DVD's, so we could check them.

A vast majority were dirty or scratched - a quick cleaning allowed most of them to mount. Obviously make sure that your DVD is as clean as possible before trying to use it!

On certain systems, even new DVD's wouldn't mount - we found this was due to older drivers for the DVD drive being installed. Updating to the latest firmware/drivers for the DVD drive allowed it to work properly.

In summary - none of the DVD's we received had manufacturing defects. All instances where it failed to mount were due to other factors - the disk being dirty/scratched or the drive not having current firmware/drivers.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 8: Activation code not working/Error: Data Error (cyclic redundancy check) Mattmattmatty Windows 2 05-01-2013 04:26 AM
Data error (cyclic redundancy check) rustywp Pro Tools SE and Essential (Win) 2 07-07-2012 05:35 AM
Data error (cyclic redundancy check) DJLILPETE2003 Pro Tools 9 0 12-06-2010 11:38 PM
Installation error: cyclic redundancy check randych Pro Tools M-Powered (Win) 17 11-13-2009 07:01 AM
Cyclic Redundancy Error simonyee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-10-2003 04:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com