Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-28-2009, 10:26 AM
ZachS ZachS is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default Protools Uninstall/Reinstall issues

So a few days ago Protools and all my other audio programs connected to my MBox2 would not open. I would double click them and nothing would happen.

After trying a bunch of different things I finally decided I need to uninstall PT. But it wouldnt uninstall from my add/remove programs in the control panel. So I downloaded the uninstall program from digidesign.

This seemed to work (the icon and program files were gone). Reason and FL Studio would now open since they were no longer connected to the MBox. However there was still a spot for PT in the add/remove programs in the control panel.

So I tried to reinstall PT from the Disk and it either just stops or pops up all sorts of errors.

I have had PT for over 2 years and never once had a problem. And I made no major changes to my computer in between the time that it worked and didnt work.

Someone please HELP!

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-29-2009, 09:31 PM
ZachS ZachS is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

35 views and 0 replies
Reply With Quote
  #3  
Old 05-30-2009, 12:57 PM
ZachS ZachS is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

ok so I uninstalled from the setup file on the PT Disk. It seemed to go all the way through and uninstall everything with no problem. But now when I go back to install from the setup file it gives me this error...

"Digidesign Audio Drivers appear to be installed on this computer. The Protools driver versions are not compatible with installed Digidesign audio Drivers.

Please use the Add/Remove Programs control panel to uninstall the existing Digidesign Audio Drivers and restart this computer before installing Protools"


What drivers??? It should have uninstalled those drivers when I did the full uninstall. And there is nothing in my Add/remove programs that relates to Digidesign or PT...

Someone please help!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-30-2009, 03:30 PM
ZachS ZachS is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

SiSoftware Sandra

System
Model : Dell Inc. Dell DM061
Workgroup : MSHOME
Host Name : ********
User : **************

Processor
Model : Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.20GHz
Speed : 3.2GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 16kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 2x 2MB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 lines per sector

System
Mainboard : Dell Inc. 0WG864
BIOS : Dell Inc. 2.3.2 (03/30/2007)
Bus(es) : X-Bus PCI PCIe IMB USB i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 2GB

Chipset
Model : Dell P965/G965 Memory Controller Hub
Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz)

Memory Module(s)
Memory Module : Qimonda 64T128020EU3SB2 1GB DIMM DDR2 PC2-5300U DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)
Memory Module : Qimonda 64T128020EU3SB2 1GB DIMM DDR2 PC2-5300U DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)

Video System
Adapter : 256MB ATI Radeon X1300PRO (PS3.0, VS3.0 594MHz, 256MB 396MHz, PCIe 1.00 x16)

Storage Devices
ST3160815AS (160GB, SATA300, 3.5", NCQ, 8MB Cache) : 149GB (C:)
WD 10EAVS External 1TB (USB) : 932GB (E:)
TSSTcorpDVD+-RW TS-H653A (ATAPI, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : 2GB (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 146GB (NTFS) @ ST3160815AS (160GB, SATA300, 3.5", NCQ, 8MB Cache)
Pro Tools LE (D:) : 2GB (CDFS) @ TSSTcorpDVD+-RW TS-H653A (SATA300, DVD+-RW, CD-RW, NCQ, 8MB Cache)
My Book (E:) : 931GB (FAT32) @ WD 10EAVS External 1TB (USB)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Intel 82801HH (ICH8DH) LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : SMSC SCH5514D-NS
Audio Device : Dell 82801H (ICH8) HD Audio Controller
Serial Port(s) : 3
Disk Controller : Dell ICH8R (ICH8) SATA RAID Controller
USB Controller 1 : Dell 82801H (ICH8) USB UHCI #4
USB Controller 2 : Dell 82801H (ICH8) USB UHCI #5
USB Controller 3 : Dell 82801H (ICH8) USB2 EHCI #2
USB Controller 4 : Dell 82801H (ICH8) USB UHCI #1
USB Controller 5 : Dell 82801H (ICH8) USB UHCI #2
USB Controller 6 : Dell 82801H (ICH8) USB UHCI #3
USB Controller 7 : Dell 82801H (ICH8) USB2 EHCI #1
SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Printers and Faxes
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Adobe PDF Converter (4000x4000, Colour)

Network Services
Network Adapter : Intel(R) 82562V 10/100 Network Connection - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 100Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows XP Home 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86
Reply With Quote
  #5  
Old 06-03-2009, 01:36 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,458
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

What version of PT are you running? Have you installed separate ASIO or Wave drivers?

On a separate note, unless you are running an older version of PT, the My Book audio drive (assumed) should be formatted NTFS.
And regardless of version, run via firewire through an approved controller.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.2 (11.1.3 for clients) ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 06-03-2009, 03:37 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 32,299
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

You can try a number of alternate uninstall methods:

http://digidesign.custhelp.com/cgi-b...p?p_faqid=7683

http://www.digidesign.com/index.cfm?...1&itemid=23699
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 06-10-2009, 11:54 PM
ZachS ZachS is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
thanks got it to uninstall... but now it stops at 100% when i reinstall saying

"Protools LE 7.3 is configuring your new software installation"

any tips
Reply With Quote
  #8  
Old 06-11-2009, 01:19 AM
jojo99 jojo99 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 123
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

what's your audio card driver vers?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-10-2009, 10:23 AM
wittsend wittsend is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

I'm having the exact same issue as "ZachS".

In fact, I had my M-Box installed and working. I removed the M-Box a few months ago, but left the software loaded thinking all I needed to do was plug the box back in and go at a later date. That didn't work.

1.First I got prompts for missing drivers. I put the install disc in, but that solved nothing.

2. I attempted to removed Protools 7.3.1 and the Windows removal tool said there were two installs and would delete neither. (note only one install showed in the Add/Remove window)

3. Eventually I found the Protools removal tool listed above (Pro Tools Unistaller 7 - also called ptnuke12 - I tried both). I used it and Protools "seemed" to be removed. I say that because even though there was no "space used" amount listed the Add/Remove window still showed Protools.

4. An attempt to delete the remaining Protools only started a prompt to install rather than remove it (what?). Might I add that this was even without the ProTools disc in the drive! It actually installed a considerable amount of software right out of the C: drive "programs file." It did eventually prompt me and I did finally have to install the disc (pointing it to the file it requested - it couldn't find it itself). The install continued until just Like ZachS states it hangs at the very end.

5. I tried again. This time I ran the removal tool - twice with a restart each time. I went into the programs file and deleted anything "Digidesign" that was remaining. I then went into the Registry and deleted the entire "Digidesign" folder under "Software." Note that the removal tool did NOT completely clean the Registry of Digidesign values.

6. I then ran the install again and sure enough, it hung up at the very end.

7. I've also run "E:\Pro Tools LE Installer\setup.exe" -fix. And guess what? It hangs up TOO!!!

So, for what reason would a functional system cease to work simply because the M-Box had been removed for some time??? Why wouldn't the software remove properly? Why would the additional removal tool not remove all the Software/Registry enteries? Why won't the "-FIX" fix the problem? Why can't I reinstall the software without it hanging up?

I NEVER did a system restore. XP likely migrated from SP2 to SP3 but I would say this board would be filled with irate customers if that required a complete reinstall of the operating system.

I'm sitting here a bit befuddled, a bit annoyed and wondering what my next move will be. I'll say this, I will NOT reinstall the Operating System. There should be no reason to.

Thank you for your time, Tom
Reply With Quote
  #10  
Old 07-10-2009, 11:07 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,458
Default Re: Protools Uninstall/Reinstall issues

wittsend.

It does sound like you have a similar issue but that doesn't mean it's from the same cause. We will need a Sandra report to help you.
So please start your own thread after reading this.

Looking forward to trying to help you.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.2 (11.1.3 for clients) ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools Uninstall/Reinstall C-DreamZ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-24-2012 02:24 AM
Do I Need to Uninstall/Reinstall ProTools on my Mac? dcrooner General Discussion 5 12-24-2010 03:32 AM
7.0 Uninstall/Reinstall on Macbook Issues CheneysGun 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-09-2007 10:14 PM
Uninstall? Reinstall? jbags 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-07-2006 02:07 PM
How to Uninstall and Reinstall ProTools OneMadSon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-23-2002 01:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com