Avid Pro Audio Community

Pro Tools 11 Information

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Avid at NAB 2014








Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2009, 02:09 PM
Sevensvox Sevensvox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 4
Default PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Once Windows 7 is officially released, are there any plains of Pro Tools 8 being compatible with it?

Windows 7 seems to be a WHOLE lot better and smoother than VISTA; so, I'm hoping there could be a good marriage between the two software giants someday?

Anyone ever here anything through the grapevine regarding PT8 and WIN7?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2009, 02:15 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,150
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

You really should have tried a search of this forum first. It turns up several very recent discussions (like this one, and another, etc etc), that are completely on topic.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops)

Profire2626, MBox Mini, Command8
PT10
OSX = 318 Dverb2.0
EFIX is a scam!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2009, 02:22 PM
Sevensvox Sevensvox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 4
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Cool thanks.... I'll check those out!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2009, 04:19 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,275
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Quote:
Originally Posted by Sevensvox View Post
Once Windows 7 is officially released, are there any plains of Pro Tools 8 being compatible with it?

Windows 7 seems to be a WHOLE lot better and smoother than VISTA; so, I'm hoping there could be a good marriage between the two software giants someday?

Anyone ever here anything through the grapevine regarding PT8 and WIN7?

Only if PT9 doesn’t come out first.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.1.2 ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Reaper 4.602 ReWired
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 01-14-2009, 06:21 PM
JMonroe24 JMonroe24 is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2007
Location: Carthage, NC
Posts: 55
Cool Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

It will be. It has the same compatibility basis as Vista and we all know that PT works with Vista.

I've been testing Windows 7 for the past few days. I haven't tried PT on it yet. Im a put it on the one im almost finished building.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-14-2009, 07:38 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 10,761
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Quote:
Originally Posted by JMonroe24 View Post
It will be. It has the same compatibility basis as Vista and we all know that PT works with Vista.
Not quite. You'll only be able to get Digi USB I/O boxes working with Windows 7 such as the Mbox etc and you'll have no iLok drivers for your plug-ins which nulls out using HD and M-Audio that can only run PT after it gets authorization from the iLok. Still a ways to go with Windows 7 and Pro Tools.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit | W8 RP 64-bit
Reply With Quote
  #7  
Old 01-14-2009, 09:21 PM
tonepad tonepad is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: SoCal USA
Posts: 705
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

+1 on W7 being better than Vista. It's apparent right outta the box (so to speak). I wrote a little assessment on the thread I started (mentioned above). IMO This will be the PC OS of choice going forward since even though I have a solid and fast XP/PT8 combo running I always have the feeling that I can break it if I go gorilla on it. Even though Vista is a bogmeister I feel that it is pretty dang robust... so that makes me hope that W7 turns out to be the best of both world's: the solid advances under the hood of Vista and the zippiness of a tuned XP rig.
Unfortunately for me since I don't care to do recording work on an MB2/USB interface I won't be doing too much with my W7/PT8 install. I plan to check in with it now and then to see how many MS updates are pushed. Already with the Beta there were 3 or 4 that came in. It's always a good sign that MS is on the case. By late Spring to Mid Summer I predict a solid OS and hopefully DIGI will follow suit with an 8.x version, within a few months.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-10-2009, 12:19 PM
Rustywalls Rustywalls is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

I loaded Windows 7 last night with Pro Tools 8 M-Powered and a M-Audio ProjectMix I/O. Pro Tools loaded with no problems whatsoever and there is a beta driver for the ProjectMix I/O on M-Audio's website for Windows 7. Also I loaded the Waves Mercury bundle and had no issues with that. The only software that I have not gotten to work yet is IK Multimedia's Sampletank L but I have not jumped to far into it. I think there is a new verson for Vista that may work since I upgraded to 7 from XP. I have not had much time to really push it but everything seems to be running smoothly.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-10-2009, 12:32 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,275
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Here's the giant thread on this.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.1.2 ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Reaper 4.602 ReWired
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 10-12-2009, 07:38 AM
burnsluciano burnsluciano is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

i know why pro tools mpowerd 7.4 dont work on windows 7. on vista it works untill u install service pack 1 then it stops workin. i uninstralled service pack 1 and it started working again. im sure the service pack 1 files from vista is already on windows 7 and that is what the problem is. i dont understand why when they make updates and new systems they just dont make it so all your stuff works like drivers software ect.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 8 MP compatible with Windows 8? Darth Strings Pro Tools M-Powered (Win) 17 01-26-2014 06:08 AM
Pro Tools MP 9 compatible on Windows 8? leobastin Pro Tools M-Powered (Win) 8 01-05-2014 08:00 PM
Is standalone Windows Audio Drivers v8.0.3 compatible with WINDOWS XP 64 ? VonHelvete 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-28-2010 10:01 AM
m box usb 2.0? maybe someday? neatguys 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-21-2004 01:39 PM
24bit, 96k someday? Peter Steinbach General Discussion 0 04-28-1998 01:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com