Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2008, 10:53 AM
mazerr mazerr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 36
Default Opening Logic files in Pro Tools

Hello,
I decided to record a new song of mine with a friend's Mac-based Logic system.

But now I would rather do the final mixing myself on my Windows- ProTools 7.3.

I cannot shell out for DigiTranslator... and am wondering if it will work if I bounce each individual Logic track to a wav file, and then import each individual wav file to it's own track in ProTools. I would make each track start at the same time, so it will be easy to sync them all together.

I've seen some similar posts, but not this issue addressed directly with LE.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2008, 11:38 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 32,311
Default Re: Opening Logic files in Pro Tools

Yes, you could do that - Logic even has a function 'Bounce>All tracks as audio files'. Just drop them all into your Pro Tools session at bar 1, beat 1 and you're good to go.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2008, 06:08 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 11,257
Default Re: Opening Logic files in Pro Tools

Quote:
Originally Posted by mazerr View Post

I've seen some similar posts, but not this issue addressed directly with LE.

Thanks.
Sharing consolidated tracks between different platforms and apps is the most common and trouble free way. Even if I mix a track that was created in PT, I request the client to give me consolidated wav files and I import those into my own mix session with the routing etc already to go.

I do this all the time in PT LE between different apps and platforms etc.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit | W8 RP 64-bit
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2008, 10:01 PM
shanabit shanabit is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Home
Posts: 505
Default Re: Opening Logic files in Pro Tools

I just did this today. Logic to Cubase on PC, Protools on PC

easy peasy in Logic to do it
__________________
Cubase 7.0.1, StudioOnePro 2.5
MacPro 8 Core,2.4, 14 Gig Ram.
OSX 10.8.2
Reply With Quote
  #5  
Old 12-21-2008, 03:37 PM
mazerr mazerr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 36
Default Re: Opening Logic files in Pro Tools

Thanks digidesign for getting back to me so quickly...and to everyone else. This will be a big help for me and future projects.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 001 Files Not Opening in Pro Tools 9 nogravity29 Pro Tools Software (Mac) 2 03-29-2011 05:18 PM
Problems opening Pro Tools 8 files in 7.4 stonefree 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-23-2009 12:51 AM
Opening Acid pro files in Pro Tools 7 canicypher 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-16-2006 12:46 PM
Opening Acid pro files in Pro Tools 7 canicypher 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-16-2006 12:46 PM
Opening Mac audio files on my pro tools pc. JOHN9 Pro Tools TDM Systems (Win) 2 11-15-2005 08:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com