Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-09-2008, 08:17 AM
jmaulz jmaulz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: New Mexico
Posts: 18
Default Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

Greetings! Upon launching ProTools is recieve the prompt to upgrade my firmware from V7.4.0.320 to V7.4.0.309. When I do so, the progress bar completes in 10 to 20 minutes, ProTools closes, and I'm back to my desktop. The cycle repeats every time I open ProTools. Any suggestions? Thanks,
Mike.

SiSoftware Sandra
System
Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Speed : 3.01GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Internal Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 6MB, ECC, Synchronous, ATC, 24-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

System
System : System manufacturer P5K Deluxe
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P5K Deluxe
Bus(es) : ISA PCI PCIe IMB USB i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
System BIOS : American Megatrends Inc. 0902
Total Memory : 2GB DIMM DDR2

Chipset
Model : ASUS P35/G33/G31 Processor to I/O Controller
Front Side Bus Speed : 4x 334MHz (1.34GHz)
Total Memory : 2GB DIMM DDR2
Memory Bus Speed : 2x 534MHz (1.07GHz)

Video System
Adapter : ATI Radeon HD 3400 Series (512MB, PCIe 2.00 x16, PS3.0, VS3.0)
Graphics Processor
Adapter : ATI Radeon HD 24XX (RV610) (1.02, 512MB)

Storage Devices
WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 149GB (C:) (E:)
WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 149GB (D:)
Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 29GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
PT Files (E:) : 88GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
Back Up (D:) : 149GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
3.5" 1.44MB (A:) : N/A
Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS (ICH9) LPC Interface Controller
Audio Device : ASUS (ICH9) HD Audio Controller
Audio Codec : Analog Devices AD1988B Sound Chip
Audio Device : PC Partner RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series]
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : ASUS JMB36X PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller
USB Controller 1 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 2 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 3 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 4 : ASUS (ICH9) USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 5 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 6 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 7 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 8 : ASUS (ICH9) USB2 Enhanced Host Controller
System SMBus Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus
Printers and Faxes
Printer : Send To Microsoft OneNote Driver (300x300, Colour)
Network Services
Network Adapter : Linksys Wireless-N PCI Adapter WMP300N - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 39Mbps)
Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86
Performance Tips
Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected
Reply With Quote
  #2  
Old 11-10-2008, 05:40 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 32,299
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

Your report doesn't seem to show which firewire card or controller you have. Are you sure you posted the entire report?

I'd say that's the most suspect - incompatible firewire controllers/cards are usually the problem.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 11-11-2008, 03:26 PM
jmaulz jmaulz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: New Mexico
Posts: 18
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

I was trying to use the ASUS P5K Deluxe w/P35 chipset on-board firewire, but have since ordered the SIIG NN-440012-S8 firewire card. We'll see how that works out. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2008, 08:34 PM
jmaulz jmaulz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: New Mexico
Posts: 18
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

I’m still unable to update my 003 Rack firmware. My PT is essentially useless with buffer underflow errors at ANY h/w buffer size. The progress bar gets to 100% and the computer returns to the desktop. I’m using the Digi-approved SIIG Firewire card on the Digi-approved ASUS P5K board w/P35 chipset. I’ve disabled “Load Sytem Services” and “Load Startup Items” in msconfig. My PT audio is on an secondary 7200 rpm 9ms seek time Western Digital HD, 2GB ram, DAE Prefs is deleted, Digidesign Databases folder is deleted, Volumes is deleted (per PT General Troubleshooting tips), Drive Indexing is disabled, DMA is enabled. I've already returned the 003 Rack for Sytem Clock and sample rate errors. Any ideas?
Thanks!

SiSoftware Sandra – System

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Speed : 3.01GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Internal Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 6MB, ECC, Synchronous, ATC, 24-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

System
System : System manufacturer P5K Deluxe
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P5K Deluxe
Bus(es) : ISA PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
System BIOS : American Megatrends Inc. 0902
Total Memory : 2GB DIMM DDR2

Chipset
Model : ASUS P35/G33/G31 Processor to I/O Controller
Front Side Bus Speed : 4x 334MHz (1.34GHz)
Total Memory : 2GB DIMM DDR2
Memory Bus Speed : 2x 534MHz (1.07GHz)

Video System
Adapter : ATI Radeon HD 3400 Series (512MB, PCIe 2.00 x16, PS3.0, VS3.0)

Graphics Processor
Adapter : ATI Radeon HD 24XX (RV610) (1.02, 512MB)

Storage Devices
WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 149GB (C:) (E:)
WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 149GB (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 29GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
PT Files (E:) : 88GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
Back Up (D:) : 149GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
3.5" 1.44MB (A:) : N/A

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS (ICH9) LPC Interface Controller
Audio Device : ASUS (ICH9) HD Audio Controller
Audio Codec : Analog Devices AD1988B Sound Chip
Audio Device : PC Partner RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series]
Audio Codec : AMD (ATI) AA01h
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
System SMBus Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Network Services
Network Adapter : Linksys Wireless-N PCI Adapter WMP300N - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 1Mbps)

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2008, 08:20 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 26,825
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

Thanks DigiTech for dumping the sales pitch posts
__________________
Gigabyte GA-EX58A-UD3R, Intel i7 950, 12 gig Corsair DDR3, PNY GeForce 210, Focusrite ISA428, Octopre Mk II Dynamic, Lucid GenX192, DIGI003 running PT10HD, Vintech and Five Fish preamps..............................
http://www.myspace.com/cswstudio
www.capricornsoundworks.com

The cool thing about digital is; there's 4 ways to do everything. The bad thing about digital is; there's 4 ways to...........

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2008, 12:14 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 32,299
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

Have you disabled your network card and any other extraneous hardware? What are the other error numbers you're getting in Pro Tools (they may clue is in as to where the problem is originating)?

Which version of Pro Tools do you have installed? Were there any recent changes to your computer? Was Pro Tools working properly at some point?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2008, 01:51 PM
yellowjacket yellowjacket is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 142
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

What's the exact error message that you get?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2008, 02:03 PM
jmaulz jmaulz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: New Mexico
Posts: 18
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

albee1952, please read the post, I'm not selling anything. I have disabled my wireless and audio in Device Manager. When I let PT run I get error 6085 within 20 seconds. (My hope is that when I'm able to complete the firmware upgrade, that error may be solved.) I'm running LE 7.4. The computer is new, built from parts listed in the following Sandra report. While I ran Digi 001 successfully for many years, this upgrade to the 003 Rack hasn't yet been operable. I am using the same hard drives that I was using with the 001, which store files created originally on the 001. I've tried two different pci slots for the firewire card, and two Digi-supplied firewire cables. Perhaps reinstalling the PT software? Does anyone see any other possible hardware incompatabilities that I may have missed?
Thanks,
Mike.

SiSoftware Sandra – System

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Speed : 3.01GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Internal Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 6MB, ECC, Synchronous, ATC, 24-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

System
System : System manufacturer P5K Deluxe
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P5K Deluxe
Bus(es) : ISA PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
System BIOS : American Megatrends Inc. 0902
Total Memory : 2GB DIMM DDR2

Chipset
Model : ASUS P35/G33/G31 Processor to I/O Controller
Front Side Bus Speed : 4x 334MHz (1.34GHz)
Total Memory : 2GB DIMM DDR2
Memory Bus Speed : 2x 534MHz (1.07GHz)

Video System
Adapter : ATI Radeon HD 3400 Series (512MB, PCIe 2.00 x16, PS3.0, VS3.0)

Graphics Processor
Adapter : ATI Radeon HD 24XX (RV610) (1.02, 512MB)

Storage Devices
WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 149GB (C:) (E:)
WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 149GB (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 29GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
PT Files (E:) : 88GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
Back Up (D:) : 149GB (NTFS) @ WDC WD1600AAJB-0 160GB (ATA100, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
3.5" 1.44MB (A:) : N/A

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS (ICH9) LPC Interface Controller
Audio Device : ASUS (ICH9) HD Audio Controller
Audio Codec : Analog Devices AD1988B Sound Chip
Audio Device : PC Partner RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series]
Audio Codec : AMD (ATI) AA01h
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
System SMBus Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Network Services
Network Adapter : Linksys Wireless-N PCI Adapter WMP300N - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 1Mbps)

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2008, 09:07 PM
jmaulz jmaulz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: New Mexico
Posts: 18
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

Yea, firmware updated! Here's how:
1. Returned 003 Rack for a replacement- cleared up the Audio Clock and Sample Rate error.
2. Returned Gigabyte w/p45 chipset motherboard for an ASUS P5K Deluxe w/P35 chipset.
3. Installed SIIG Digi-approved Firewire card.
4. Disabled “Load Sytem Services” and “Load Startup Items” in msconfig, and every device possible.
5. Enabled DMA, disabled hard drive Indexing.
6. Loaded the latest PACE drivers.
7. Deleted Digidesign Databases folder, DAE Prefs folder, Volume folder.
8. Removed my PCI Linksys wireless card so the firewire card is the only PCI device.
I now get error -6085 after one or two minutes of playback, and my comuter is useless except for ProTools, but these are subjects for another time. Thanks for all the suggestions and insights!
Reply With Quote
  #10  
Old 11-29-2008, 08:37 AM
skippytdi skippytdi is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Default Re: Digi-003 Rack LE 7.4 firmware update problem

Same problem regarding the firmware upgrade, Pro Tools would shut down right before or just as the progress bar was completed.
Tried the msconfig modification prior to upgrading and it worked very well.
Thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 003 Rack Firmware Update Clarification DGraham 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-13-2009 07:04 AM
Firmware Update HELP. My 003 Rack will not update Firmware. New003RackUser 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 12-17-2007 10:01 AM
Firmware update/problem for 002 Rack cconley 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-06-2004 08:05 PM
I Can't update digi 002 rack firmware please help! Escape 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-18-2004 10:11 AM
002 rack firmware update killed my rack and OS X bandgear 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 11-01-2003 09:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com