Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-13-2008, 06:45 PM
mercurysoto mercurysoto is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Lima, Peru
Posts: 18
Default Fast track Ultra 8R in a daisy chain

Hi guys, I don't know if you could give me some hint. I don't know if somebody else has asked the question before, in such a case, please prompt me to the right post.

I'd like to put together a rig for recording live, and I was wondering if I could put 3 Fast Track Ultra 8R in a daisy chain to input 24 tracks at once.

Another option I was considering is the ProFire 26/26, and the question is the same. If I was to go firewire, can I put the interfaces via the firewire port's out/in a chain or do I need to get firewire port expansions, what works better?

I am considering the use of the FTU8R mainly because of the mic pres, and overall the price burden is lower thinking about it as a three-pack purchase. I hope this option might work.


Thanks for your time on this.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-14-2008, 10:55 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 32,299
Default Re: Fast track Ultra 8R in a daisy chain

No - you can't use more than 1 interface at a time with Pro Tools and the most inputs you can get simultaneously would be 18 (typically 8 analog, 8 via ADAT lightpipe and 2 SPDIF).
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-2008, 12:14 PM
mercurysoto mercurysoto is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Lima, Peru
Posts: 18
Default Re: Fast track Ultra 8R in a daisy chain

Alright, I also understand that Pro Tools M-Powered will only allow 18 inputs anyway, software limitation, right? Is it possible to get 16 simultaneous inputs in the ProFire 26/26 via 8 analog inputs and another 8 via the second ProFire 26/26 through lightpipe? Does the lightpipe bus allow 8 simultaneous sends? If so, do the digital inputs add noticeable latency compared to the direct analog inputs?

The other two via s/pddf could be sent via a digital mixer or my FastTrack ultra. Is it the way it works?

Thanks for your quick response.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2008, 01:49 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 32,299
Default Re: Fast track Ultra 8R in a daisy chain

Quote:
Is it possible to get 16 simultaneous inputs in the ProFire 26/26 via 8 analog inputs and another 8 via the second ProFire 26/26 through lightpipe?
Yes, you could use the 2nd ProFire in standalone mode to get an additional 8 ADAT inputs to the first one.

Quote:
If so, do the digital inputs add noticeable latency compared to the direct analog inputs?
No noticeable additional latency.

Quote:
The other two via s/pddf could be sent via a digital mixer or my FastTrack ultra. Is it the way it works?
Yes, though I don't think you could do this with the FastTrack, as it doesn't offer a 'standalone' mode that I'm aware of.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fast Track Ultra 8r + PT SE Help Please! ProTools108 Pro Tools SE and Essential (Mac) 0 10-12-2012 06:44 AM
New PT10 User. MBox3, MAudio Fast Track Ultra, MAudio Fast Track 8R? epu Pro Tools 10 Discussion 3 06-13-2012 03:55 PM
track confusion in fast track ultra interface deck Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-24-2010 11:17 AM
hard drive questions (daisy chain, sample library, track management) nst7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-17-2009 09:45 PM
studio setup - midi - to "daisy chain" or not to daisy chain - do I want a multiport Joseph Anderson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-24-2002 03:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com