Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-27-2006, 01:23 PM
vsideproductions vsideproductions is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 76
Default Headphones Input Not Working

Hey, I went to record today with my 002R and when I plugged in my headphones, nothing was playing back through them. I have a M-Audio Octane hooked up through ADAT and Edirol Monitors connected through SPDIF. In the hardware I have it set to ADAT, and in my i/o settings I have all my outputs set to S/PDIF. Did I mess something up? They've always worked in the past and I've tried with a few sets of headphones...none worked. I'm sure it's just something small, but Im missing it...

Thanks,
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2006, 07:43 AM
vsideproductions vsideproductions is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 76
Default Re: Headphones Input Not Working

No one has any suggestions? Please?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2006, 08:32 AM
bb_aus bb_aus is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 1,689
Default Re: Headphones Input Not Working

try plugging your headphones into an output insted of an input

the headphone out mirrors analogue out 1/2 not spdif out. you will need to set your output in PT to analogue 1/2
Reply With Quote
  #4  
Old 10-28-2006, 08:35 AM
vsideproductions vsideproductions is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 76
Default Re: Headphones Input Not Working

What? No, I mean the headphone input on the front of the 002R isn't playing anything back...What do you mean plug it into and output...?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-28-2006, 08:44 AM
bb_aus bb_aus is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 1,689
Default Re: Headphones Input Not Working

inputs go into pro tools (mics, instraments etc) outputs go out of protools (monitors, headphones etc)
sorry but if you dont know the difference between an input and an output you need to start doing some reading on basic signal flow.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-28-2006, 09:19 AM
vsideproductions vsideproductions is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 76
Default Re: Headphones Input Not Working

Quote:
inputs go into pro tools (mics, instraments etc) outputs go out of protools (monitors, headphones etc)
sorry but if you dont know the difference between an input and an output you need to start doing some reading on basic signal flow.
Listen guy, i appreciate your replies and all, but the you don't have to act superior to me because you know something that I don't. I understand the concepts of ins and outs, but was confused with the signal flow of the headphones output on the front of the 002R and what they were linked to. You have cleared this up for me, associating them with analogue outs 1 & 2, and like I said: I appreciate it.

I apologize if my postings weren't clear, I'll make an effort to do better next time.

S.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Pro 3rd gen, headphones not working suburbano FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 1 05-11-2013 05:17 AM
No input from headphones!? HELP! KhalilaM Pro Tools 9 Discussion 14 06-07-2011 11:21 PM
Headphones input Molchoon ICON & C|24 3 07-31-2010 02:56 AM
Can't hear input sound on headphones mama 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 25 02-21-2010 07:41 PM
Hear the input on headphones? possumday Pro Tools M-Powered (Win) 1 10-05-2007 08:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com