Avid Pro Audio Community

Pro Tools 11 Information

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Avid at NAB 2014








Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2005, 02:00 PM
rcourell rcourell is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default Recording with/without Compression and Eq Digi 002

Hi

I was wondering which way do you prefer to record. Im using the Digi 002 and im wondering if i should record vocals and guitar etc with or without commpression and eq. Before when i used to use a Tascam DA88 and a Soundcraft mixing desk, I used to add compression whilst signal was going on to track and a little eq.. however its a little more akward when using the Digi 002 as I have to buss signals etc and also im conncerned about processing on the cpu... I would be interested in which way you prefer to record and if you add compression whilst signal is going to track would or could you give me any nice compression ratios etc

Many many thanks

Ronan in Ireland
Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2005, 02:14 PM
Keith Owens Keith Owens is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,259
Default Re: Recording with/without Compression and Eq Digi 002

most of the time I get good mic placement, good levels into my pres, and record straight in
__________________
soon to be back at it again...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2005, 02:20 PM
rcourell rcourell is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default Re: Recording with/without Compression and Eq Digi 002

if you wanted to give the artist more eq on the headphone mix how do you achieve it - whilst recording them on the digi 002 mixer setup. thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 01-27-2005, 02:27 PM
Keith Owens Keith Owens is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,259
Default Re: Recording with/without Compression and Eq Digi 002

I run the phones through a headphone amp that has EQ
__________________
soon to be back at it again...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-27-2005, 02:56 PM
Room24Prod Room24Prod is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Orange County, CA
Posts: 120
Default Re: Recording with/without Compression and Eq Digi

If all you wanted was to add eq, you can insert an EQ plug-in on the audio track you're recording on and it won't record the EQ. You'd have to set up a bus to actually record compression, eq, etc.
__________________
Digi 002R Factory Bundle
P4 2.4 Ghz 1MB Cache
1GB PC3200 Dual-Channel DDR RAM
40GB HDD for OS
250GB HDD for Audio
(2) 17" Monitors
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording Vox with Compression DonaldM Tips & Tricks 10 02-23-2010 06:47 PM
recording VOX with compression on 7.4 LE flyingaudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 08-26-2009 08:33 AM
Recording with compression (efx) Scorpio253 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 21 01-21-2009 07:27 PM
recording with compression plugins polf Tips & Tricks 9 11-19-2005 04:35 PM
Recording with compression whayne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-19-2004 06:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com