Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-12-2002, 09:15 PM
Mr_Seven Mr_Seven is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fullerton, CA, USA
Posts: 1,588
Default Re: HELP!!!!!! OPTICAL OUTPUT

Turn on S/Pdif mirroring.
__________________
Darren Valen
Cyberdream Studios
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2002, 11:37 PM
Stone Knife Stone Knife is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Looneyland, Washington State
Posts: 3,027
Default Re: HELP!!!!!! OPTICAL OUTPUT

What's the problem- are you getting audio into the minidisk but can't hear it during the transfer, or what?

[img]images/icons/wink.gif[/img] You told us your configuration but omitted the part about the problem.

Please note that S/PDIF optical will reset to ADAT every time you reboot the machine.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-13-2002, 12:38 AM
fatthippo fatthippo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Antonio
Posts: 20
Default HELP!!!!!! OPTICAL OUTPUT

Ok, all I’m trying to do is export from the optical out on the sound card of the 001 to my mini disk player. I’m a newbie so I hope that I forgot a step and it’s not broke. Anyway here is the procedure I took.

1.Hooked optical cable up to sound card and mini disk player.

2.Change to optical setting in hardware tab.

3.Changed my outs on the channels in the mixer to one of the channels that accommodate an optical connection.

Where did I go wrong?
Help please!!!
Thanks a ton!!!
Fatthippo
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2002, 09:17 AM
fatthippo fatthippo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Antonio
Posts: 20
Default Re: HELP!!!!!! OPTICAL OUTPUT

Thanks for the reply Darren! but still no luck.

In the "hardware setup" I changed the sync mode to optical but If i go into the "other options" at the bottom of the page I notice that the "optical format" box is totally greyed out. This is where I would have turned off s/pidf mirroring but it's greyed out (meaning I don't have the choice to turn it on or off) but, the s/pidf mirroring looks like it is turned off.

MR.Stone Knife... Remember that i'm a newbie..... Dual boot? heck i'm proud of myself for even building a computer that's compatible and works with protools [img]images/icons/wink.gif[/img] honestly I'm a little intimidated to modify the system after taking 2 months to work out all the bugs! But if you step me through the process I might be bold enough to attempt it [img]images/icons/smile.gif[/img]

Does any one else have any suggestions?
Thanks for the input so far.
Fatthippo
Reply With Quote
  #5  
Old 07-13-2002, 11:56 AM
Stone Knife Stone Knife is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Looneyland, Washington State
Posts: 3,027
Default Re: HELP!!!!!! OPTICAL OUTPUT

You get to the ADAT and S/PDIF menu through the
Setups> Playback Engine> Other Options.

You can see the menu box in the
Setups> Hardware> Other Options but must go through Playback Engine to actually change anything.

I still don't know what your actual problem is but now I'm guessing you're getting no S/PDIF optical output. That'll probably solve it.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-13-2002, 02:30 PM
fatthippo fatthippo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Antonio
Posts: 20
Default Re: HELP!!!!!! OPTICAL OUTPUT

Stone Knife,
Thanks That's what it was [img]images/icons/smile.gif[/img]
Reply With Quote
  #7  
Old 07-13-2002, 02:49 PM
Stone Knife Stone Knife is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Looneyland, Washington State
Posts: 3,027
Default Re: HELP!!!!!! OPTICAL OUTPUT

[img]images/icons/cool.gif[/img]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT9 - can it send an AC3 or DTS out the Mac optical output? Farmer Dave macOS 11 06-12-2011 10:09 PM
G5 Optical Output to 192 Optical Input Irl Sanders Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-22-2005 05:38 PM
Optical Output? Gato75 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-23-2002 10:20 PM
Low optical output level ! Cannabis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-05-2001 10:03 AM
OPTICAL OUTPUT TO MINIDISC ? ? ? ! stink 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-03-2000 05:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com