Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-04-2019, 04:13 AM
groovebrother groovebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: grooveland
Posts: 315
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
So instead of clinging to the old, just start using reverbs natively (unless you run a decades old host computer)
that's not what i meant.
The disapointment is (according to what you say) for Avid not to be abble to buid dsp cards that would handle the Space verb as well as it was on TDM. Wich i will need to hear soon or later.


Well i have a mid 2011 mac pro wich is fine so far for native stuff - i was just considering the possibility of changing Avid HW but yes, i guess i'll cling to the old a little more.

As a matter of fact i still have a G4 working perfectly that i use for reheasals or gigs with a digidesign chassis using my own pre for the band
__________________
My soundcloud page
Reply With Quote
  #12  
Old 06-04-2019, 12:22 PM
Sugarnutz Sugarnutz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Great State of Mississippi
Posts: 736
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

I have several systems including an i9 rig as the latest and an 2008 Mac Pro 3.2GHz 8 core with HD6 Accel in a Magma chassis (I might swap it to an i7 rig on Win 7). I can run Waves V9.3 TDM plugins on it along with Space, a great way to put nice verbs in the cans. On the i9 the latest Lexicon PCM Native is the way to rock. It's been half price for the last week or so, don't know if it's still that way. I also have a pair of UAD1 cards in my i7 rig that are available as RTAS in PT 10 HD along with the TDM plugs and the UAD 140 Plate ain't too bad. Lots and lots of options available for your situation. For $8/month you can get Relab's 480L, VSR S24 and Goldplate.

Last edited by Sugarnutz; 06-04-2019 at 03:40 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-04-2019, 08:11 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,666
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

I also try to keep them on the chips if I can, but since it’s less sensitive to latency or phase issues it wouldn’t make much difference if it’s native

I didn’t know revibe was 2per chip on accell !!!! Man oh man
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-05-2019, 12:26 AM
groovebrother groovebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: grooveland
Posts: 315
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

hello guys, thanks for the reply i think i'll stick to what i have cuz it's still rock solid and i don't think going into 64 bits will help in anyway on what i do wich is audio recording 95% of the time.
Besides buying real verb units will be soon or later the thing to do cuz i love HW
__________________
My soundcloud page
Reply With Quote
  #15  
Old 06-06-2019, 10:22 AM
filmixer filmixer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Studio City, CA, U.S.A.
Posts: 953
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

Since Space is both Native and DSP, why don't you instantiate both versions with identical IRs loaded and see if there is a difference. If you can't tell which is which, get a beefy computer and a Native PCIe card or Thunderbolt interface and just run native. It'll solve a lot of problems and you'll increase your voice count substantially.
__________________
Mark Ettel C.A.S.
Reply With Quote
  #16  
Old 06-06-2019, 10:43 AM
groovebrother groovebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: grooveland
Posts: 315
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

Hello Mark and thank you

in fact that's what i do : i open both native and dsp and that's fine so far - really - i was just considering the option of having it all on dsp cards since hdx is out now for quite sometime.
I was not aware that TL SPace wasn't as good as in its tdm version on hdx.

And well, unlike you as you seem to be in film production, i don't especially need to open lots of tracks - i have a veeeeeeery small structure here.
Just recording (small) bands and myself mostly.
But i have to admitt i already had to mix classical and yes in that particular case, i would have been very happy to be abble to open more tracks in hi res so i could have had it all in the session.
__________________
My soundcloud page
Reply With Quote
  #17  
Old 07-03-2019, 04:13 PM
groovebrother groovebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: grooveland
Posts: 315
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

hi everyone

i just saw amazing announcements from UAD regarding Capitol Live Chambers. As a big fan of Al Schmitt that i met during mix with the masters, i let you guess how i feel about that plugin.

So i am considering to buy a quad satellite using firewire 800 ports to connect it and use plugins in RTAS mode into pro tools hd 10 (tdm).

UAD says it's not tested with snow leopard & moutain lion but i would like to know if you guys are using such hardware with those OS ?

Will it also be working good at 24 bit 96 khz and, how many instances will i be able to open at these sample rates ?
At least two or three would be just fine
__________________
My soundcloud page
Reply With Quote
  #18  
Old 07-03-2019, 04:54 PM
groovebrother groovebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: grooveland
Posts: 315
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

okay i already had an answer from UAD :
To run Capitol Live Chamber i need UADv9.9 and that one is only mac os 10.11 & higher compatible.

i really do hate that new tendency to force people to upgrade - always - even if newer operating systems are not fondamentally differents from older ones.

That is just a non sence if we start thinking on ecology.
__________________
My soundcloud page
Reply With Quote
  #19  
Old 07-03-2019, 05:41 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,826
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

Quote:
Originally Posted by groovebrother View Post

That is just a non sence if we start thinking on ecology.
Ecology meaning of from Wikipedia:

Ecology (from Greek: οἶκος, "house", or "environment"; -λογία, "study of") is the branch of biology which studies the interactions among organisms and their environment. Objects of study include interactions of organisms that include biotic and abiotic components of their environment. Topics of interest include the biodiversity, distribution, biomass, and populations of organisms, as well as cooperation and competition within and between species. Ecosystems are dynamically interacting systems of organisms, the communities they make up, and the non-living components of their environment. Ecosystem processes, such as primary production, pedogenesis, nutrient cycling, and niche construction, regulate the flux of energy and matter through an environment. These processes are sustained by organisms with specific life history traits. Biodiversity means the varieties of species, genes, and ecosystems, enhances certain ecosystem service // End of Wikipedia Quote!! //

So ... How is this something to think about when talking about upgrades and updating operating systems
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #20  
Old 07-03-2019, 11:01 PM
groovebrother groovebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: grooveland
Posts: 315
Default Re: pro tools hdx 3 and Space + other heavy plugins

yep sorry for the missunderstanding - i am not english and my vocabulary is very limited.

still i hope the main idea was clear : this worldwide economy the way it's organised is just a collective suicide only for the pleasure of a very few - and i really do not like apple's osx after 10.8
__________________
My soundcloud page
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why does Pro tools 11.3.1 show heavy percentage usage on one processor? stacyodellnyc Pro Tools 11 1 10-13-2015 03:35 PM
Plugins for Sale - Space / Reverb 1 and more YYR123 Buy & Sell 2 09-27-2015 09:40 PM
TL Space TDM does not show in HDX plugins sonixstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-28-2012 09:55 AM
Pro Tools 10 and DINR (BNR), X-Form, and TL Space plugins Tbob macOS 2 02-25-2012 08:03 AM
HEAVY.. HEAVY 001 song!! GORILLA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-16-2002 07:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com