Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-06-2010, 11:35 PM
tghrs tghrs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Oklahoma City
Posts: 50
Question Graphics cards

OK guys, I'm running ATI. Obviously that is not recommended by AVID. Here is my big question. I don't want to run an underpowered Quadro Card and I know not all of you do, and yet have PT set ups that run just fine. What cards do you use and/or recommend.


Thanks guys.
__________________
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
DAW: Protools 9 & Sonar Producer 8.5
CPU: AMD Phenom X4 940 3GHz
RAM: Kingston 1066 DDR2 4GB
MoBo: ASUS M3A78
Video: Saphire ATI Radeon 4850HD 1GB
Other: UAD-2 Duo

Interface: Presonus StudioLive 16.4.2 & Firestudio Mobile
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2010, 04:33 AM
AxeDye AxeDye is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Riverside, CA USA
Posts: 281
Default Re: Graphics cards

From my experience all you really need to worry about is having dedicated graphics. alao good quality ram as cheap brands can cause issues with all softwares and the operating system.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2010, 06:23 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: Graphics cards

Do you have specific needs? My rig runs fine with a $37 MSI GeForce 7300LE card feeding a pair of 22" LCD's at 1650x1080. Pro Tools has fairly light graphics requirements(why I ask if YOU have some special needs in this department). ATI was king of the hill for quite a while and if your system is running fine, I see no reason to make a change.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2010, 12:54 PM
tghrs tghrs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Oklahoma City
Posts: 50
Default Re: Graphics cards

Of my 5 hard drives I have 1 boot for gaming, 1 for sonar, 1 for protools, one for internet, and one for "other". The ATI card was primarily for my gaming drive. I do not have an integrated card on this build.
__________________
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
DAW: Protools 9 & Sonar Producer 8.5
CPU: AMD Phenom X4 940 3GHz
RAM: Kingston 1066 DDR2 4GB
MoBo: ASUS M3A78
Video: Saphire ATI Radeon 4850HD 1GB
Other: UAD-2 Duo

Interface: Presonus StudioLive 16.4.2 & Firestudio Mobile
Reply With Quote
  #5  
Old 12-07-2010, 01:48 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: Graphics cards

So if you have no troubles, I would not change anything.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2010, 01:49 PM
tghrs tghrs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Oklahoma City
Posts: 50
Default Re: Graphics cards

Read my post on "Annoying Save Error". It has been suggested that my Gcard is to blame. Also me only having 4GB of RAM.
__________________
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
DAW: Protools 9 & Sonar Producer 8.5
CPU: AMD Phenom X4 940 3GHz
RAM: Kingston 1066 DDR2 4GB
MoBo: ASUS M3A78
Video: Saphire ATI Radeon 4850HD 1GB
Other: UAD-2 Duo

Interface: Presonus StudioLive 16.4.2 & Firestudio Mobile
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics cards in Win7 64 environment kimbly Windows 8 06-24-2011 10:01 AM
What graphics cards are you guys using? Big Crouton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 11-09-2010 11:45 AM
PT cards and graphics card conflict? lobe Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 08-21-2004 10:53 PM
Matrox Graphics cards Tomio Broman Pro Tools TDM Systems (Win) 11 02-26-2004 03:37 AM
Graphics Cards and Slowness Baixo Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-25-2000 12:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com