Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2008, 06:03 PM
kirkbross's Avatar
kirkbross kirkbross is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Los Angeles
Posts: 348
Default Reboot with Digi002 "powered on" required for Core Audio?

I have found that in order to use my Digi002 as the audio output on my Mac Pro (for iTunes, the web, etc.) I must boot (or reboot, as is often the frustrating case) my Mac with the Digi002 powered on. Otherwise, it won't work. "Digidesign HW (002)" will show up as an option in the Output tab of the Sound preference dialogue, but it will just default back to the Internal Speakers after I close the dialogue box.

Is this the status quo, or is there a way to activate the driver if the Digi hardware is powered on after the computer?
__________________
Pearlman Church Microphone > Great River MP-2NV > Warm Audio WA-76 > Apogee Symphony MK II 8x8+8MP > PT2018 on 2018 Mac Mini with 32GB of RAM running Mojave.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2008, 09:45 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: Reboot with Digi002 "powered on" required for Core Audio?

We are tracking this issue and, at this point, it's unclear where the problem lies - and it may have a couple causes. We know there are problems with Core Audio so I would ask - do you have the same problem with Pro Tools? If not, then almost certainly it's Core Audio related and that's something that's in the works for a fix/upgrade, expected in early 2009.

If you also have the problem launching Pro Tools, then it may be related to another issue we're seeing with firewire communication not initializing properly and this seems to be at least partially OS related (assuming you're on Leopard). We're looking into it and hope to find out the problem shortly.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 12-06-2008, 11:43 AM
kirkbross's Avatar
kirkbross kirkbross is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Los Angeles
Posts: 348
Default Re: Reboot with Digi002 "powered on" required for Core Audio?

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
...If you also have the problem launching Pro Tools...
I don't, it's only with non-Digi apps using the Digi HW that it requires the (Digi) unit be on when the computer is booted. I'm running Leopard 10.5.5 by the way.

Thanks for your response.
__________________
Pearlman Church Microphone > Great River MP-2NV > Warm Audio WA-76 > Apogee Symphony MK II 8x8+8MP > PT2018 on 2018 Mac Mini with 32GB of RAM running Mojave.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solution: "Unable to locate M-Audio Hardware..." Pro-Tools 8.0 M-Powered on 64 bit OS bnorrgar Pro Tools M-Powered (Win) 6 06-26-2012 12:02 PM
"unable to locate m-audio hardware. Make sure device is connected and powered on" bfreshmoney Pro Tools SE and Essential (Win) 3 09-01-2010 06:38 AM
"unable to parse audio file" and "OSStatus Error -208" ! reichman Post - Surround - Video 2 03-22-2010 04:46 AM
Axiom 49, Pro Tools M-Powered 7.4 CS2 : "Unable to locate M-audio hardware" Sleightmind Pro Tools M-Powered (Win) 9 08-15-2008 07:07 AM
do i have to buy "european" version of digi002, or use "american" with power adaptor? stoka General Discussion 3 10-04-2002 05:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com