Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-31-2015, 01:48 AM
VRW VRW is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,318
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

Quote:
Originally Posted by dimobr View Post
to my surprise the PT10 is not compatible ... it was like a big bucket of cold water ... is there any estimate of when the update comes out?
I would really recommend to upgrade your version of Pro Tools now. Avid seem to offer a very cool version of upgrade
at the moment which comes with 1 year updates/upgrades but without consistent support and therefore will be only $99.-!
This is an amazing option imo!
Important to know, after 31st Dec 2015 there will be no updates for any older version of Pro Tools available anymore.
Avid will skip any upgrades by 2016.
If you will want a current version of PT then, you will have to buy a new, full version of PT for the full (much higher) price
or just go with a monthly/annual subscription only.

So it´s the best time to upgrade until the end of December 2015. Upgrading Pro Tools never has been more affordable as well.


P.S. you may also check out if your current audio interface may work with all the latest stuff! If not, there are very affordable
yet good, useable boxes out there. This is one of the most affordable ones for example (if money should be an issue).
http://produto.mercadolivre.com.br/M...-loja-gtia-_JM
Reply With Quote
  #22  
Old 10-31-2015, 02:22 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,603
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

There isn't going to be any more OS work done on PT10, and likely no other updates either. It took ages to get 10.3.10 out so everyone please expect that to be the last TDM release.

Shouldn't be a surprise, however. PT10 is old already.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #23  
Old 10-31-2015, 06:41 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

Quote:
Originally Posted by VRW View Post
What´s cool with Macs however is that they under normal circumstances do work with a lot more versions of future OSX than Windows machines.
For example, there are Macs which were delivered with OSX Tiger, Leopard or something (from 2008-2009) and on which you can run even El Capitan
without any problems. This is 6-7 versions of OSX later than the one they came with once. No Windows machine can do that.
Not to nitpick, but Windows 10 requirements:
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster.
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)
Free hard disk space: 16 GB.
Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver.

So a computer from ~2002+ will work (likely horribly) with MS's newest OS. There seems to be a lot more issues with Mac's around here over the last couple of years then Windows.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #24  
Old 10-31-2015, 07:00 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,603
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

Sadly, it is true. Windows has far superior backwards compatibility. Mac users are a majoriry so there are a lot of complaints
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #25  
Old 10-31-2015, 10:25 AM
VRW VRW is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,318
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Windows has far superior backwards compatibility
+1
As far as backwards compatibility is concerned this may be true finally.

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
There seems to be a lot more issues with Mac's around here over the last couple of years then Windows.
As far as the functionality with Pro Tools is concerned I cannot confirm this at all.

Neither from my personal experience (had been using PT with Windows/PC for years,
changed to Mac 6 years ago) nor from the experience of others here in the DUC.

Pro Tools just does work better with/on Mac systems, simply more trouble free in general.
Reply With Quote
  #26  
Old 10-31-2015, 04:01 PM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

Quote:
Originally Posted by VRW View Post
As far as the functionality with Pro Tools is concerned I cannot confirm this at all.

Neither from my personal experience (had been using PT with Windows/PC for years, changed to Mac 6 years ago) nor from the experience of others here in the DUC.

Pro Tools just does work better with/on Mac systems, simply more trouble free in general.
Yeah, Pro Tools specifically may have less issues (although I don't have any currently with my Windows setup). I was referring more to interfaces not working with new OSX without constant driver updates.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #27  
Old 12-13-2015, 11:09 AM
Rawer Rawer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Paris,France
Posts: 89
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

Got pro tools 10&12 on el captain
Reply With Quote
  #28  
Old 12-13-2015, 11:26 PM
tonwurm's Avatar
tonwurm tonwurm is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: europe
Posts: 725
Default Re: Pro Tools 10 and El Capitan

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
...

There seems to be a lot more issues with Mac's around here over the last couple of years then Windows.

Joel
maybe this has something to do with the fact that here are way more PT-users on mac than on windows-machines ?
__________________
Mac Pro 2010 - PT10 HD3, PT12 HD, Logic X, DP 7, VEPro, OSX 10.9.5 / 10.12.6
MacBook Pro - Logic X, Mainstage
Reply With Quote
  #29  
Old 10-02-2017, 06:40 AM
Patryck Patryck is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Brazil
Posts: 1
Default Re: Pro Tools 10 to El Capitan

Hi, i'm new here.
would like know, about protools10 to mac os 10.11 "El Captan" ecxist?
someone help me?
-: My english is bad
Reply With Quote
  #30  
Old 10-02-2017, 12:51 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,423
Default Re: Pro Tools 10 to El Capitan

Quote:
Originally Posted by Patryck View Post
Hi, i'm new here.
would like know, about protools10 to mac os 10.11 "El Captan" ecxist?
someone help me?
-: My english is bad
Not possible
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pro tools m powered 8 El Capitan? fastsong Pro Tools 12 8 04-29-2016 12:02 PM
S3 and El Capitan - no go Cliffy_Boy Pro Tools | S3 9 11-16-2015 06:27 AM
El Capitan Allan1 Pro Tools 11 3 10-06-2015 07:33 PM
Help with El Capitan! johnolly Pro Tools 11 1 10-06-2015 07:41 AM
Error importing audio into Pro Tools 12.2 (MAC OS 10.11 EL CAPITAN GOLDEN MASTER) Riquier Pro Tools 12 4 09-22-2015 11:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com