Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-30-2019, 06:36 AM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 701
Default 5.1 channel order wrong.

Hey everyone,

I'm having a slightly weird issue with 2019.6. Whenever I import 5.1 audio, the centre channel ends up on channel 1, top of stack in the edit window waveform view... coming out the left speaker.

My I/O and monitor patch are both set to 5.1 SMPTE. I can't figure it out.

Please haaalp.
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2019.6. OSX 10.14.6. HDX. Avid Omni. MacBook Pro 2018. 6 Core i7. 32Gb. 4x mSata SSD Drives + 4x HDD. Blackmagic Intensity PCIe. ATI RX580. Sync HD
Reply With Quote
  #2  
Old 10-30-2019, 08:45 AM
Farhoof's Avatar
Farhoof Farhoof is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: EU
Posts: 192
Default Re: 5.1 channel order wrong.

Split the track to mono. Then reorder the mono tracks from top to bottom to a 'film mode' order (L, C, R, Ls, Rs, Lfe). Select all these mono tracks and drag it into a (new) 5.1 track.

You can 'consolidate clip' to make a proper file if needed.

Your source file may be wrong, could have been exported alphabetically ("c" being the first track), or whatever went wrong, this is the solution

ps. the I/O setup, output settings or 'path order' settings have no effect on the Protools track/bus order which is always 'film mode', so always sort as film mode.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5.1 file channel order marcelkavka Post - Surround - Video 21 12-19-2018 10:35 AM
CAF channel-order still wrong in 9.0.5 Arno Peeters Post - Surround - Video 3 07-26-2015 08:55 AM
Locked Channel order in Bus bcslaam Pro Tools 11 3 08-29-2013 01:11 PM
OMNI 7.1 order wrong? David Sandwisch Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 8 07-16-2013 12:24 PM
AC3 file created w/Compressor had wrong byte order John McDaniel Post - Surround - Video 3 02-15-2007 06:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com