Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Dock

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2017, 03:44 PM
Jazzbass56 Jazzbass56 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: LA
Posts: 405
Default Using fader for send

Is there a way to use the fader on the dock to control the fader on the send
in other words, like a flip function?
I want to use that nice big fader on the dock to control the send fader, or group send faders
I hope I'm making myself clear.... I know I can control the fader send with the knob, but it would be nice to to be able to flip the fader functionality, so far I can't figure out if it's possible

Cheers
__________________
Intel Intel Core i7-5930K 3.5 GHz Processor
ASUS X99-PRO/USB 3.1 Motherboard,64 gb crucial DDR4 ram
Thunderbolt EX 2
Windows 10 Pro
................................
2013 MacBook Pro Retina i7 Quad core, 16gb ram.
Mac OSX 10.11.6
...........
Mac Pro (Late 2013)
2.7 Ghz 12-Core Intel Xeon E5
Memory 128 GB 1866 MHZ DDR3
Graphics AMD FirePro D700 6144 MB

PT Ultimate 2019.6 on Mac
PT Ultimate 2019.6 on Windows
Logic Pro X 10.4.6
Nuendo 10.1
...........
Apollo X8 and Apollo X6 Thunderbolt
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2017, 07:46 AM
Anthony_Anz Anthony_Anz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: NY
Posts: 191
Default Re: Using fader for send

Hmm. I don't think there is a way to do that wit the doc fader.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2017, 10:52 AM
Jazzbass56 Jazzbass56 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: LA
Posts: 405
Default Re: Using fader for send

Thanks Anthony for the reply, I hope they make fader flip function, sometime soon, would be handy
__________________
Intel Intel Core i7-5930K 3.5 GHz Processor
ASUS X99-PRO/USB 3.1 Motherboard,64 gb crucial DDR4 ram
Thunderbolt EX 2
Windows 10 Pro
................................
2013 MacBook Pro Retina i7 Quad core, 16gb ram.
Mac OSX 10.11.6
...........
Mac Pro (Late 2013)
2.7 Ghz 12-Core Intel Xeon E5
Memory 128 GB 1866 MHZ DDR3
Graphics AMD FirePro D700 6144 MB

PT Ultimate 2019.6 on Mac
PT Ultimate 2019.6 on Windows
Logic Pro X 10.4.6
Nuendo 10.1
...........
Apollo X8 and Apollo X6 Thunderbolt
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2017, 12:34 PM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 660
Default Re: Using fader for send

Sends are supposed to be controlled by the knobs on both sides of the iPad. A flip function is missing. I guess flipping isn’t part of the concept. If you combine the Dock with Artist Mix or S3 flipping is possible.
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac Pro 2008, RME Fireface, Pro Tools 12, Euphonix MC Control
Reply With Quote
  #5  
Old 04-23-2019, 06:29 AM
KentH KentH is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 35
Default Re: Using fader for send

I have the same question before I pull the trigger on the Dock. I need to be able to use the fader to automate a send level as I often make drastic send level moves that most likely wouldn't work well with the knob. Avid tech support says you can use the fader to automate the send level. I have asked them how to actually make it happen but haven't heard back yet.

Can anyone confirm for sure whether or not you can use the hardware fader on the Dock to write send level automation?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-23-2019, 10:08 AM
gwhatley's Avatar
gwhatley gwhatley is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Playa Vista, CA
Posts: 110
Default Re: Using fader for send

Currently, you cannot. I asked Eddie Jones if fader flip was going to be an option for the Dock, and he replied that it was on their list:

-

https://r.tapatalk.com/shareLink?url...1&share_type=t


Yes Flip for the Dock is on the list.

-

This is from March 2018. I don't know if it's in the anticipated coming May release of Eucon, but we can ask EddieJones.

Sent from my LG-H872 using Tapatalk
__________________
Garrard Whatley
Seismic Post Audio
Post Audio for Film and Television
System/Hardware Info
IMDb credits
Reply With Quote
  #7  
Old 04-23-2019, 11:27 AM
KentH KentH is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 35
Default Re: Using fader for send

Thanks Garrard. I guess I'll just sit tight then and wait until the May release.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 Fader Send Control datacrime FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 1 12-19-2014 04:30 PM
How to make send pre-fader? ergalthema 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-13-2012 12:11 AM
Send fader stuck smpkeys Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-25-2010 10:24 PM
send fader erocker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-30-2009 05:35 PM
send fader loss!! K.I. ICON & C|24 5 01-14-2007 05:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com