Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-25-2014, 05:41 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default to i/o or not. That is the question!

Good morning. I am currently using the Focusrite 2i4 with PT's 9.0.6 on Win 7, 32 bit. Previously, when I moved up to PT's 9, I successfully recorded using no interface at all via my Mackie 24/8 mixer. That was a while ago and, with my memory, I am lost as to how I accomplished this. I remember that I used only one channel on the Mackie board, utilizing the channel preamp and the aux 1 send. (I record one track at a time into PT's. The procedure worked fine at the time and I recorded several songs before purchasing the 2i4 which lately seems to have developed problems. Can anyone help restore my recollection as to how I might accomplish this recording method? Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-25-2014, 09:09 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,703
Default Re: to i/o or not. That is the question!

Since the Mackie has no digital connection(USB, FW, etc) I can only imagine that you fed the analog ouput into the computer's own sound card with some ASIO driver(ASIO4ALL?). While that CAN work, its hardly ideal(most computer sound cards are crap). With the Focusrite, you could simply feed the Mackie outputs(stereo) into the LINE inputs of the Focusrite What's the ultimate goal here?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2014, 05:51 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default Re: to i/o or not. That is the question!

albee. The ultimate goal is to eliminate the 2i4 or, for that matter any interface. The 2i4 has great sounding preamps but I bought it because of the ad pitch of no recording delay' I've since learned that delay can be eliminated by monitoring the signal pre instead of post record. (I hope that's stated correctly). In addition the Mackie method offers in line eq which in pro tools must be done via inserts or sends with plugins. When Pro Tools 9 was first released they advertised it's compatibility with any I/O or no I/O at all! and that worked for me. But, I don't recall how I accomplished that.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2014, 06:01 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default Re: to i/o or not. That is the question!

albee. I had a brain freeze on this but while searching the forums the smoke cleared and now I remember how I did it, (I think)! At the time I was using the now obsolete Audiophile 2496 which, if memory serves and it usually doesn't, operated via an installed pc card. Could that have been the solution I'm searching for? I still have the card but I removed it from the pc. Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-26-2014, 02:29 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,703
Default Re: to i/o or not. That is the question!

Quote:
Originally Posted by Terry Wetzel View Post
albee. I had a brain freeze on this but while searching the forums the smoke cleared and now I remember how I did it, (I think)! At the time I was using the now obsolete Audiophile 2496 which, if memory serves and it usually doesn't, operated via an installed pc card. Could that have been the solution I'm searching for? I still have the card but I removed it from the pc. Thanks.
I do believe that card is your solution
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fruity loops in pro tools question...not regular rewire question nutrinoland 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-23-2010 12:39 PM
Question: Computers for Dummies Question to be Exact themadarchitect 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 02-05-2010 10:26 AM
quick question - Mbox Mini question - i forget JRup 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-18-2009 02:55 PM
Another optical expansion question question for boffins Che_Guitarra 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-23-2008 11:21 PM
General Venue Automation Question - (Maybe dumb question) TwoPort VENUE Live Sound Systems 5 12-21-2007 02:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com