Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-03-2011, 06:37 PM
chris777 chris777 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Athens, Georgia
Posts: 1
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

Just bringing this back to life. Any answers on how to solve the issue? Just picked up a Roland TD-4 and it can't be recognized due to the digi midi being greyed out. All my USB midi devices work fine just not the actual midi in on my digi 002.

help please :)
Reply With Quote
  #12  
Old 07-04-2011, 01:40 PM
mafiacondon
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

yes me too , if anyone knows any info about greyed out midi devices ?
Reply With Quote
  #13  
Old 08-21-2011, 08:31 AM
egrims egrims is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

Yes same here, White macbook with 002R running 10.6.8 now with the 8.0.5 update. Can't get the 002R to show up in the Audio MIDI area at all. Tried all the steps listed in this forum thread...
Reply With Quote
  #14  
Old 10-09-2011, 06:03 PM
wullie wullie is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

I have managed to get my 002 recognized in the midi setup page by installing the latest versions of the drivers for the 002, however the Motormix still does not work.

I also have an Eleven Rack, which is recognized in midi setup and I was able to get the motormix to work, however with the motormix setup under peripherals I keep getting messages telling me that Protools has lost communication with the eleven rack and the motormix, even though I can move the faders and have them control the faders in protools. Protools is unable to retrieve information from the eleven rack.

I have resorted to disabling the motormix and gone back to not using it. VERY frustrating. I have a major project on the horizon and it would be very nice to be able to use my motormix.

I am very disappointed in AVID, they want to charge me for support! They need to get their act together.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-23-2012, 11:32 AM
TheRaj TheRaj is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: west hollywood
Posts: 1
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

Hello - -

I'm basically having the same problem as the others in the thread.

I have just updated my MacBook Pro to 10.8.2

Now my Digi 002 Rack can not seem to pick up nor send my MIDI devices, most specifically, my Yamaha P-80 piano.

I am running Logic Pro 7 and Ableton Live 7 and neither are picking up MIDI information as they had before.

Please advise.

Roger in Los Angeles
Reply With Quote
  #16  
Old 01-07-2013, 11:03 PM
troubledoll troubledoll is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 13
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

in case anyone else should encounter this problem, i got infected with it today and spent 8 hours pulling out my hair and screaming at the wall and trying all the troubleshooting suggestions above to no avail, until i finally noticed this one little question from avid tech support above that i had somehow missed the first 30 times i read through this thread:

<<Are you making sure to have the 002 on before you boot up your computer?>>

i don't recall ever having to do that before! but i did it tonight and, voila, everything is perfect. my digi002 is no longer grayed out in my audio midi setup window, and my protools and my digi002 and my midi controller are all talking to each other again as if nothing was ever wrong.

phew.

so, in short: turn on your 002 before you turn on your computer!
Reply With Quote
  #17  
Old 01-30-2013, 07:15 PM
arkestra arkestra is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

I know this is an old thread but im only having this problem now. The midi actually works and shows up. The audio does not. Installed Core Audio driver 8.0.3. Audio Midi setup will not recognize the 002.



I know I installed it. When opened, the digi manager says it is connected. When I open system profiler the FW bus shows the 002.



yet there is nothing in the library



and my trusty old 828 mk1 works like a CHAMP



here is the software. I have never installed PT on this laptop. Ableton is installed and runs fine.



I have tried EVERYTHING in the many forums for this problem. I have replaced the power harness. The 002 will work on my old (G4) tower with PT installed no problem. I have powered up with the 002 on, off, sideways, while playing drums, upsidedown, etc. tried different ports, cables, re installs, trashing of non existent files (?) preferences and juju. WTF?

I can only surmise that the 8.0.3 driver has not actually installed for some reason. I can find no trace of it in the library /HAL or in the log. any clues or even a sanity check would be much appreciated.
Reply With Quote
  #18  
Old 10-23-2016, 10:13 PM
payday2323 payday2323 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Seattle
Posts: 2
Default Re: Audio MIDI setup says DIGI 002 midi device is offline

Restarting the computer (Macbook laptop 10.6.8) with 002 rack on and connected solved this problem for me! 002 Rack was getting MIDI in put nothing was showing up in MIDI Input Devices list, but after restart I had 002 MIDI IN and got MIDI connectivity
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Setup - Not seeing USB Audio Device as an Input Port Option oldtracy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-15-2013 09:22 PM
USB MIDI device connection - Mac Audio MIDI Setup jongilbertson MIDI 2 06-11-2008 10:13 PM
digi 002 offline in audio midi set up Double Deal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-28-2007 11:05 AM
digi 002 offline in audio midi set up Double Deal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-28-2007 11:04 AM
Audio Midi Setup can't locate my device rockwithrespect 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-15-2004 11:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com